Bebek Güvenliği Nasıl Sağlanır?

 

Uyku, yeni ebeveynlerin endişe duyduğu en önemli şeylerden birisidir. Piyasadaki en iyi bebek telsizine veya beşiğine sahip olmanızın bir önemi yok, bebekle geçirdiğiniz geceler sinir bozucu, kafa karıştırıcı ve stresli olabilir. Bu aynı zamanda çifte bir sorun çünkü bebeğinizin uykusuyla ilgili ne kadar çok sorun yaşarsanız, siz de o kadar az uyuyorsunuz. Ve sonra ne kadar yorgun olursanız, yeni doğmuş bir bebeğin tüm talepleriyle o kadar az başa çıkabileceğinizi hissedersiniz.

 

 

Bu sebeple bebeğiniz daya iyi uyumasına yardımcı olacak ipucu ve püf noktalarını listeledik. İşte size ve küçük çocuğunuzun huzurlu bir gece geçirmesine yardımcı olacak kolay uyku ipuçları...

 

-Daha iyi uyumak için bebek telsizi kullanın

 

İyi bir bebek monitörü, bebeğinizin size ihtiyacı olursa hemen anlayacağınızdan emin olmanızı ve rahatlamanızı sağlar. Video ve diğer ekstraları içeren, bebeğinizi gece boyunca veya uyurken onları uyandırma riski olmadan kontrol edebileceğiniz anlamına gelir.

 

-Ev işlerini atlayın

 

Bir bebeğiniz olduğunda her şeyi son derece temiz tutmanız gerektiğini hissedebilirsiniz ama gerçekte, bırakabileceğiniz çok şey de vardır.

Biberonları ve emzikleri sterilize edildiği ve gerçekten kirli bir yerde sürünmediği sürece, her gün abajurların tozunu almaya veya banyoyu ovmaya gerek yoktur. Ve ütüleme, bir süreliğine, takarken biraz adli düzleştirme ve yumuşatma lehine temelde ortadan kaldırılabilir.

 

-Yatmadan önce rüya beslemeyi deneyin

 

Kimse aç karnına yatmaktan hoşlanmaz. Yeni doğanlar doğal olarak geceleri oldukça düzenli bir şekilde uyanacaklar ve sizin bunu atlatmanız gerekiyor. Ancak bir rüya beslemesi sunmayı deneyebilirsiniz. Bir rüya beslemesi temel olarak sessiz bir beslemedir, tıpkı sizin karanlıkta yatacağınız gibi, karınlarını yeniden dolduran ve umarım bir sonraki beslenmelerinden önce biraz daha uzun süre uyumalarını sağlar. Herkeste işe yaramıyor ve size ve bebeğinize yakışanı yapmanız önemli ama bu denemeye değer. Odalarını karanlık, sessiz ve sakin tutun, ödüllerini toplamalısınız.

 

 

-Bebeğiniz uyuduğunda siz de uyuyun

 

Bunun bazen imkansıza yakın olabildiğini de biliyoruz, ancak mümkün olduğunda, bebeğiniz uyurken fazladan kapalı gözlerden en iyi şekilde yararlanmaya çalışın.

 

-Geceleri bebeğinizi yakınınızda tutun

 

Bebeğinizin kendi karyolası, beşiği veya Musa sepeti olması, ancak en az ilk altı ay sizinle aynı odada olmasıdır. Geceleri onları beslemek için eğilmek sizin için sadece daha kolay değil, aynı zamanda daha güvenli oldukları anlamına da geliyor. Ve bebeğinizin güvende olduğunu bildiğiniz zaman, siz de biraz daha rahat uyursunuz. Ayrıca, bebeğinizin uyanıp sizi duyabilmesi ve koklayabilmesi durumunda geceleri daha kolay uykuya daldığını görebilirsiniz.

 

-Bebeğinizin düşmesine yardımcı olmak için kundaklamayı deneyin

 

Pek çok yeni doğan bebek, 40 haftayı anne karnında güzelce ve sıkı bir şekilde sıkıştırarak geçirdikten sonra, ilk günlerde dünyayı biraz fazla büyük bulur. Yeni doğan irkilme refleksi, tam düşerken kollarının onları sık sık uyandırdığı anlamına gelir; bu nedenle, kollarını vücutlarına sokarken güvenli bir şekilde kundaklanmak, daha sağlıklı uyumalarına yardımcı olabilir ve sizin onu uyandırmanızı kolaylaştırabilir.

Bir kundak seçerken, Nanit Kundak gibi kalça sağlığına sahip bir seçeneği tercih etmek önemlidir. Onları nazikçe ama sıkıca sarmak, böylece bacaklarının doğal kurbağa benzeri bir konuma düşmesini engellemeden kendilerini rahat hissetmelerini sağlamak.

 

 

-Ailenizden ve arkadaşlarınızdan yardım isteyin

 

Aile ve arkadaşlarınızdan destek ve öneri almak işleri daha da kolaylaştırır. Hem çocuk büyütmenin yorgunluğu ve stresinizi hafifletmiş hem de dinlenmiş olursunuz. 

 

-Kendi uyku düzeninizi de düşünün

 

Bebeğinizin uykusunu iyileştirmek için neler yapabileceğinizi saplantı haline getirmek çok kolaydır ama kendi uyku alışkanlıklarınıza da dikkat etmeyi unutmayın. Güne biraz temiz hava almaya ve egzersiz yapmaya çalışın, gece geç saatlerde yemek yemeyin ve yatak odanızı karanlık, rahat bir sıcaklık ve en önemlisi sessiz tutun.

 

-Saldırgan hormonların farkında olun

 

Kendinizi biraz ağlamış, öfkeli, şaşkın veya tamamen kontrolden çıkmış hissediyorsanız, doğumdan sonraki günlerde vücudunuzun büyük bir hormonal çöküş yaşadığını unutmayın. Kadınların yaklaşık %80'i doğumdan sonraki ilk haftalarda bebek hüznü yaşar ve bu tamamen normaldir, bu yüzden endişelenmemeye çalışın.

Bununla birlikte, kendinizi kötü hissediyorsanız, her zaman ebenize veya sağlık ziyaretçinize bundan bahsedin, böylece onlar da olaylara göz kulak olabilirler. Bazı durumlarda, bebek hüznü aslında doğum sonrası depresyonun başlangıcı olabilir ve buna asla tek başınıza devam etmemelisiniz.

 

 

-Gece vakti bebek görevlerini paylaşın

 

Bir partneriniz varsa, kesinlikle tüm gece uyanmalarını yalnız yapmamalısınız. Evet, partnerinizin zor bir işi olsa ve siz doğum izninde olsanız bile. Uyku yoksunluğu boşuna bir işkence yöntemi değildir. Emziriyorsanız, beslenmenin çoğu size ait olacaktır, ancak eşiniz, herhangi bir gece saat değişikliği yaparak veya bebeği alıp siz beslemeyi bitirir bitirmez onu tekrar uyumaya ayarlayarak yardımcı olabilir.

Süt sağmaya bile başlayabilirsiniz, böylece partneriniz gecenin ilk beslemesini yapabilir ve bir sonraki emzirmeden önce birkaç saatlik düzgün bir uyku çekmenizi sağlar. Mamayla besliyorsanız, o zaman her şey hazır ve eşiniz kesinlikle yardımcı oluyor olmalı.

 

-Beyaz gürültü dinletin:

 

Beyaz gürültü uygulamasını telefonunuza indirmek kolaydır, ancak telefonu bebeğinizin beşiğinin yanında bırakmak istemiyorsanız, beyaz gürültü, ninni ve doğa sesleri içeren çeşitli çocuk odası aksesuarları satın alabilirsiniz.

 

-Yatmadan önce bir rutin başlatın

 

İnsanlar sürekli olarak bebeğinizin uyku zamanı rutininde olup olmadığını soracaktır. Sizi strese sokmasına izin vermemeye çalışın. Bebeklerin ilk günlerde gerçekten pek bir rutinleri yoktur ve onlara bir rutin dayatmaya çalışmayınız.

Yatma zamanı rutininin çok önemli olması gerekmez bu sadece bebeğinize uyuma zamanının geldiğine dair bazı ipuçları vermekle ilgilidir. Yani, akşamın hangi saatinde başlarsa başlasın, bir rutin şöyle olabilir: banyo, hikaye, karyolada ve cep telefonlarında ninni. Bir süre sonra ipuçlarını tanımaya başlayacaklar ve uyku vaktinin geldiğini anlayacaklar. Sonunda, akşamın belirli bir saatinde bu modeli daha rutin hale getirmeye başlayacak kadar yaşlı olacaklar.