Bebek Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Çocuklara iyi yemek yemeyi öğretmek zor olabilir. Onlara kavrayabileceklerinden daha fazla gerçek vermek veya her yemeği bir derse dönüştürmek istemezsiniz. Bu süreçte bebeğinize farklı lezzetler tanıtmayı ve onun yemek yemeyi sevmesine yardımcı olabilirsiniz.

 

Sadece bir kural değil, bir rutin.

 

 

Ailenizin yemekleri için varsayılan ayarın sağlıklı yiyecekler olduğundan emin olun ve herkesin besleyici, lezzetli seçenekler seçmeye katılmasını sağlayın. Çocukları markete veya pazara götürün. Küçük çocuklar taze meyve ve sebzeleri seçebilir. Daha büyük çocuklar yemek tarifleri seçmek ve alışveriş listesi yapmak gibi daha büyük roller üstlenebilir.

 

Çocuklara “doğru beslenmenin” nasıl bir şey olduğunu gösterin.

 

Tabaklarının yarısını vücutlarının büyümesine yardımcı olacak besinleri içeren meyve ve sebzelerle doldurmaları gerektiğini açıklayın. Diğer yarısı, onlara koşmak, dans etmek ve oynamak için enerji veren tam tahıllar ve yağsız protein olmalıdır. Yemek pişirirken veya market alışverişi yaparken onlara bu temel gıda gruplarının farklı örneklerini gösterin.

 

Yiyeceklere "iyi" veya "kötü" demekten kaçının.

 

 

Çocuklar, tüm yiyeceklerin diyetlerinde bir yeri olduğunu öğrenmelidir. Yiyecekleri "git", "yavaş" veya "vay" olarak etiketleyin. Patates kızartması gibi en az besin değeri olan yiyeceklerin sınır dışı olması gerekmez, ancak çocuklar onları sık sık yemeden önce durup iki kez düşünmelidir.

 

Porsiyon büyüklüğü hakkında konuşun.

 

Çocukların ne yedikleri değil, ne kadar yedikleri önemlidir. Protein avuç içi büyüklüğünde olmalı ve tereyağı veya mayonez gibi yağlar başparmaklarının ucunda olmalıdır. Paketlenmiş yiyecekler satın aldığınızda, çocukların porsiyon boyutunu bulmanıza yardımcı olmasını sağlayın. Sonra buna bağlı kalmanın neden iyi bir fikir olduğu hakkında konuşun.

 

Tatlıları sınırlayın.

 

 

Daha büyük çocuklara şeker ve kurabiyelerin tadı güzel olsa da şekerin vücutlarına yarardan çok zarar verebileceğini açıklayın. Daha küçük çocuklara çok fazla şekerin kendilerini kötü hissettireceğini söyleyebilirsiniz. Ardından, tatlılar için taze meyve verin ve tatlı isteklerini kontrol altında tutmak için ikramları haftada iki veya üç kez sınırlayın.

 

Çocukların "açlık ipuçları" ile iletişimde kalmalarına yardımcı olun.

Acıktığımızda yemeyi ve doyunca yemeyi bırakmayı bilerek doğarız. Ancak etrafınız atıştırmalıklar ve dev porsiyonlarla çevriliyken bunu görmezden gelmek kolaydır. Çocukların vücutlarını dinlemelerine yardımcı olmak için, onları "bir ısırık daha" yemeye veya tabaklarını temizlemeye zorlamayın. Yemek yerken de ekranları kapatın. Çocukları ne kadar yediklerine ve ne zaman doyduklarına dikkat etmekten alıkoyarlar.

 

İyi yeme alışkanlıklarını modelleyin.

 

 

Çocuklarınızı brokoli yemeye zorluyor ama kendiniz asla dokunmuyorsanız, diyetinizi daha yakından incelemeniz gerekebilir. Aldığınız her lokma önemlidir. New York'ta kayıtlı bir diyetisyen olan Stephanie Middleberg, "Rol modelleme, çocuklarınızı daha sağlıklı beslenmeye alıştırmanın en iyi yollarından biridir" diyor.

 

Akşam yemeğini ailece yiyin.

 

Aileleriyle birlikte yemek yiyen çocukların sağlıklı meyve, sebze ve kepekli tahıllar yeme olasılığı daha yüksektir. Ayrıca abur cubur atıştırmaya daha az eğilimlidirler. Yemek yerken beslenme hakkında ders vermenize gerek yoktur. Birlikte yemek yemeyi eğlenceli hale getirin. Biraz müzik açın, oynamak için tuhaf oyunlar seçin veya çocukların bir arkadaşını davet etmesine izin verin