Bebek Güvenliği Nasıl Sağlanır?

 

Çocuklar Diş Fırçalamaya Ne Zaman Başlamalı?

 

 

Bebekler ek gıdaya başladığı 6. aydan itibaren diş çıkar çıkmaz temizleme işlemi başlamalıdır. Bu dönemde temiz bir bezi ıslatarak bebeğinizin dişlerini silebilirsiniz. Diş fırçası kullanımına ise arka dişlerin de çıkmasıyla başlanır. Diş hekimleri ebeveynleri fırça seçiminde özellikle uyarıyor. Çocuğunuzun  diş fırçası yumuşak ve küçük olmalı ve sadece suyla temizlenmelidir. Bu dönemde dişler iki kere ve florür içermeyen diş macunu kullanılarak temizlenmeli, çocuğa diş fırçalama işlemi sevdirilmeli ve alışkanlık kazanmasını sağlamalısınız.

 

Çocuklar İçin Doğru Diş Fırçası Seçimi:

-Diş fırçası seçilirken çocukların ağız büyüklüğüne uygun seçimi yapmak daha doğru olacaktır. Özellikle yumuşak kıllardan üretilmiş fırçalar tercih edilmelidir.

-Çocuğunuz diş fırçasını ağızda rahat bir şekilde hareket ettirebilmeli bu yüzden  yuvarlak uçlu fırçalar kullanım açısından daha uygundur.

 

En Çok Tercih Edilenler:

 

Jack N'jill siliikon parmak diş fırçası

 

Jack N'jill Diş ve Damak Temizleme Mendili

 

T-Brush Bambu Diş Fırçası

 

 

Çocuklar İçin Doğru Diş Macunu Seçimi:

Bebeklerde genel olarak diş macunu kullanmaya gerek yoktur. Ancak 2 yaşını dolduran çocukların diş fırçalarken florür içermeyen diş macunları kullanmasında fayda var.

-Tercih edilen diş macununun içeriğinde tatlandırıcı ürünler bulunmamalıdır.

-Çocuklar için nane aromalı diş macunları rahatsız edici olabilir bunun yerine meyve içerikli, doğal diş macunlarını seçmelisiniz.

 

En Çok Tercih Edilenler

 

Jack N'Jill Doğal Aromasız Diş Macunu:

 

Rocs Kids 4-7 Diş Macunu