Bebek GüvenliÄŸi Nasıl SaÄŸlanır?

Her gün geliÅŸim sürecinde olan bebekler fiziksel geliÅŸim sürecindeyken de bazı evrelerden geçer. Bu evreler; bebeÄŸin oturması, emeklemesi, yürümesi olarak sıralanabilir. Bebekler bu geliÅŸimi nasıl tamamlar? Ä°ÅŸte cevabı:

 

 

-Bebekler Ne Zaman Oturmaya BaÅŸlar?

Bebeklerin oturmaya baÅŸlamadan kaslarının geliÅŸmiÅŸ olması gerekir. Genelde 4.ayda destekli, 6.aydan itibaren desteksiz bu geliÅŸimi tamamlayıp oturma eylemlerinde bulunabilirler. 

 

 

-Bebekler Ne Zaman Emekler?

Bebeklerin emeklemesi yürüme öncesi alıştırmalarıdır. Genelde 7. aydan itibaren emeklemeye baÅŸlarlar. Her bebek farkı olduÄŸundan farklı geliÅŸim süreçlerinden geçebilirler bu yüzden bazı bebekler emeklemeden yürümeye baÅŸlar. Bu dönemde bebeÄŸinize destek çıkmak için bebeÄŸin sevdiÄŸi oyuncakları, ulaÅŸmak isteyeceÄŸi nesneleri ondan biraz uzaÄŸa koyarsanız emekleyerek ona ulaÅŸmaya çalışacaktır. 

 

 

-Bebekler Ne Zaman Yürümeye BaÅŸlar?

Bebekler genelde 11. aydan itibaren yürümeye baÅŸlarlar.Yürümeye yeni baÅŸlayan dengede durabilen bebekler için ebeveynler bazen yürüteç tercih edebiliyor fakat uzmanlar, yürütecin bebeÄŸin omurga geliÅŸimine zarar verebileceÄŸini söylüyor. Kasları güçlenen bebekler 18.ayda destek almadan dengeli bir ÅŸekilde yürümeye baÅŸlarlar.