Bebek Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Ah, yeni bir ebeveynin hayatı. Programınız tahmin edilebilir bir düzen izliyor: beslenme, uyku, sürekli bebek bezi değiştirme ve evet, görünüşte sonsuz çamaşırların keyfi. Bazı günler, bebeğiniz o kadar çok kıyafet değişikliği yaşayabilir ki, başınızı yıkayıcı veya kurutucunuzdan daha hızlı döndürebilir.

Peki çamaşır yıkama rutininiz bebeğinizin hassas cildi için güvenli mi? Bebek kıyafetleri, el bezleri, yatak takımları, battaniyeler ve hatta bez bebek bezleriyle uğraşırken aklınızda bulundurmanız gereken birkaç şey var.

Her zaman giymeden önce yıkayın. Bebekler, özellikle yeni doğanlar hassas bir cilde sahiptir, bu nedenle bebeğinizin yeni eşyalarını giymeden önce çamaşırlara atın. (Cildinizle doğrudan temas etmeyen bir ceket veya ceket ise, önce yıkamanız gerekmeyebilir.) Çorapları yıkamak ve kurutmak için bir file çanta kullanın ve herhangi bir Velcro şeridi tutturmayın, böylece onları tutmazlar. diğer giysiler üzerinde.

Bebeğinizin kıyafetlerini ayrıca temizlemenize gerek yoktur. Ve çoğu insanın özel bir "bebek" deterjanına yatırım yapmasına gerek yoktur. Çoğu durumda, kıyafetlerini ailenin geri kalanıyla birlikte atabilirsiniz.

Bebeğinizin alerjisi, egzaması varsa veya normal deterjanın sorunlara neden olabileceğinden endişeleniyorsanız, bir veya iki bebek ürününü yıkamak için kullanın ve giydikten sonra cildinde tahriş olup olmadığını kontrol edin. Tepkileri varsa, bebek deterjanı iyi bir yatırım olabilir. Veya hipoalerjenik ve kokusuz bir sabun arayın. Bütün ailenin kıyafetlerini bununla yıkayabilirsin.

Sıvı deterjanlar toz deterjanlara göre daha kolay durulandığından bebeğin hassas cildi için daha iyi bir seçim olabilir. Çok sert olabilecek kimyasallar içerebilecek antistatik ürünler veya yumuşatıcılar kullanmayın. PJ'lerinin alev geciktirici özelliklerini ortadan kaldırabilecek sabun pullarından kaçının.

Bez çocuk bezlerini tek başına yıkayın. Normal deterjanlar bebek bezinin kızarmasına neden olabilir, bu nedenle bu öğeleri çamaşırların geri kalanından ayırmanız gerekir. Ayrıca, bebek deterjanı, bebek bezi bölgesindeki hassas cildi korumak için bu durumda iyi bir yatırım olabilir. Kakayı tuvalete attıktan sonra, bez çocuk bezlerini soğuk suyla durulayın ve ardından çamaşır suyu içeren hafif bir deterjanla ıslatın. Sıcak suda bebek deterjanıyla yıkayın. Her yükü iki kez durulayın.

Lekelere hemen saldırın. Bebeğiniz yeni tasarımcı sundressinin her yerine bir şişe tükürürse, hızlı davranın. Yapabiliyorsanız, bebek mendiliyle mümkün olduğunca fazla pisliği silin ya da kıyafetlerini su ve deterjan karışımına batırın. Bu, lekenin yerleşmesini ve kalıcı olmasını daha az olası kılar.

Bebekleri çamaşırhaneden uzak tutun. Çamaşır deterjanları zehirlidir. Onları her zaman küçük çocuğunuzun görüş alanından ve erişemeyeceği bir yerde tutun. Dökülme varsa hemen temizleyin. Çamaşır deterjanı bölmeleri özellikle tehlikelidir. Parlak renkleri nedeniyle çocuklar genellikle onlara çekilir. Ancak ağızlarına veya gözlerine ufacık bir miktar dahi kaçarsa tahrişe, nefes alma veya mide sorunlarına ve hatta ölüme neden olabilir. Yakınınızda değilken çamaşırhanenizi kilitlemek iyi bir fikirdir.

Egzamaya karşı ekstra dikkatli olun . Bebeğinizde bu kaşıntılı cilt rahatsızlığı varsa, kıyafetlerini yıkarken biraz daha dikkatli olmanız gerekir. Hipoalerjenik, boya ve koku içermeyen deterjanları seçin ve her yükü iki kez durulayın. Sıvı ürünler en iyisidir, çünkü tozlardan daha az kalıntı bırakırlar. Yatak takımları, battaniyeler, havlular, peluş oyuncaklar gibi bebeğinizin cildine dokunacak her şeyi ilk kez kullanmadan önce mutlaka yıkamalısınız.

 

 



Etiketler: