Bebek Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Nasıl Yapılacağını Göster

Çocuğunuzun sebzelerini yemesini ister misiniz? Sebzelerini ye. Ayağa kalkın ve onlara hareket etmenin eğlenceli olduğunu göstermek için birlikte yürüyüşe çıkın. Çocuğunuzun sahip olabileceği en iyi rol modeli sizsiniz. O yüzden erken başlayın. Çocuklar çok küçük yaşlarda anne babalarını taklit etmeye başlarlar. İşbirliği yapmak için çocuğunuza yiyecek, oyuncak veya diğer ikramlarla rüşvet verme dürtüsüne karşı koyun. Bu sağlıksız alışkanlıkları öğretir.

Yiyecekleri Ödül Olarak Kullanmayın

Tatlı veya abur cubur yapmak, çocuklarınıza duygularını düzeltmek için yiyecekleri kullanmayı öğretir. Bu onları yiyeceklerle sağlıksız bir ilişkiye hazırlayabilir. Bir araştırmaya göre, çocukken yiyecekle ödüllendirilen ve cezalandırılan yetişkinlerin aşırı yeme ve diyet yapma olasılıkları daha yüksekti.

Yanlış davranış nedeniyle stopaj - "Sana dondurma yok!" -- o da iyi değil. Yasaklanan yiyecek daha çekici hale gelir.

Sadece Sonuçları Değil Çabalarıda övün

Çocukların övgüye ihtiyacı var. Onları motive etmek istiyorsanız, sonuçtan çok çabalarına odaklanın. Çocuğunuz size yaptığı bir resmi gösterdiğinde, sadece harika olduğunu söylemeyin. Üzerinde ne kadar sıkı çalıştıkları için onları övün. Belirli ayrıntıları not edin.

Çocuğunuz yeni bir spor öğrenmeye çalışıyorsa, tekmeler veya koşular yaptığı için ne kadar gurur duyduğunuzdan bahsedin. Bir oyunu kazanmaya veya kaybetmeye odaklanmayın.

Sakin Olun ve Bağırmayın