Bebek Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Sağlıklı ve dengeli beslenmek , bebeğinizin ihtiyaç duyduğu besinleri almasına ve sağlıklı bir oranda büyümesine yardımcı olacaktır . Ama gerçekten kaç ekstra kaloriye ihtiyacınız var?

Fazladan kaloriye ihtiyacınız olsa da, "iki kişilik yemek" gerekli değildir. Ortalama bir hamile kadının sadece yaklaşık 300 sağlıklı kaloriye ihtiyacı vardır.günlük kalorileri hamile kalmadan öncekinden daha fazla. Bu, hamilelik sırasında doğru miktarda kilo almalarına yardımcı olacaktır .

Sağlık uzmanınıza ne kadar kilo almanız gerektiğini sorun . Hamile kalmadan önce ortalama kilolu olan bir kadın, hamile kaldıktan sonra 25 ila 35 kilo almalıdır. Zayıf kadınlar 28 ila 40 pound kazanmalıdır. Fazla kilolu kadınların hamilelik sırasında sadece 15 ila 25 kilo alması gerekebilir.

Genel olarak, hamileliğinizin ilk 3 ayında yaklaşık 2 ila 4 kilo ve hamileliğinizin geri kalanında haftada 1 kilo almalısınız. İkiz bekliyorsanız, hamileliğiniz sırasında 35 ila 45 kilo almalısınız. Bu, ilk 3 ayda normal kilo alımından sonra haftada ortalama 1 ½ pound olacaktır.

Kilonuz bebeklerin kilosunu etkilediğinden, ikizleri beklerken doğru miktarda kilo almanız özellikle önemlidir. Ve ikizler genellikle doğum tarihinden önce doğduklarından, sağlıkları için daha yüksek bir doğum ağırlığı önemlidir. İkizleri taşırken günde 3.000 ila 3.500 kaloriye ihtiyacınız olabilir.

Hamilelikte Fazla Kilo Nereye Gider?

bebek :
Plasenta : 2-3
Amniyotik sıvı : 2-3
Göğüs dokusu: 2-3
Kan kaynağı: 4
Doğum ve emzirme için depolanmış yağ : 5-9
Daha büyük rahim: 2-5
Toplam: 25-35
Hamileyken Kilo Vermek Güvenli mi?
Bir kadın hamile kaldığında çok kiloluysa , doktorları kilo vermelerini isteyebilir. Sadece doktorlarının gözetiminde kilo vermelidirler. Ancak çoğu durumda, kadınlar hamilelik sırasında kilo vermeye veya diyet yapmaya çalışmamalıdır.

Hamilelikte Doğru Kilo Nasıl Kazanılır?

Sağlık uzmanınız hamileyken kilo almanızı istiyorsa, şu ipuçlarını deneyin :

Her gün beş ila altı küçük öğün yiyin.
Fındık, kuru üzüm, peynir ve kraker, kuru meyve ve dondurma veya yoğurt gibi hızlı ve kolay atıştırmalıkları elinizin altında bulundurun.
Tost, kraker, elma , muz veya kereviz üzerine fıstık ezmesi sürün. Bir çorba kaşığı kremalı fıstık ezmesi size yaklaşık 100 kalori ve 7 gram protein verir.
Patates püresine, çırpılmış yumurtaya ve sıcak mısır gevreğine yağsız süt tozu ekleyin.
Yemeğinize tereyağı veya margarin, krem ​​peynir, sos, ekşi krema ve peynir gibi ekstralar ekleyin.

Hamilelikte Çok Fazla Kilo Alırsanız Ne Olur?

Doktorunuzun önerdiğinden daha fazla kilo aldıysanız, bunu doktorunuzla konuşun. Çoğu durumda, kilo vermek için doğumdan sonraya kadar beklemek isteyeceksiniz.

Kilo alımınızı yavaşlatmak için bazı ipuçları:

Fast food yerken, domatesli ve marullu ızgara tavuk göğüslü sandviç (sos veya mayonezsiz), az yağlı soslu yan salata, sade simit veya sade fırında patates gibi az yağlı yiyecekleri seçin. Patates kızartması, mozzarella çubukları veya panelenmiş tavuk köftesi gibi yiyeceklerden kaçının.
Tam yağlı süt ürünlerinden kaçının. Her gün en az dört porsiyon süt ürününe ihtiyacınız var. Bununla birlikte, yağsız, %1 veya %2 süt kullanmak, yediğiniz kalori ve yağ miktarını büyük ölçüde azaltacaktır. Ayrıca az yağlı veya yağsız peynir veya yoğurt seçin.
Tatlı veya şekerli içecekleri sınırlayın. Alkolsüz içecekler, meyveli içecekler, meyveli içecekler, buzlu çay , limonata veya toz içecek karışımları gibi şekerli içecekler çok fazla boş kaloriye sahiptir. Fazla kaloriyi atlamak için su , soda veya maden suyu seçin.
Yemek pişirirken yemeklere tuz eklemeyin. Tuz, su tutmanıza neden olur. Tatlıları ve yüksek kalorili atıştırmalıkları sınırlayın. Kurabiyeler, şekerler, çörekler, kekler, şurup, bal ve patates cipsi çok kalori ve az besin içerir. Bu yiyecekleri her gün yememeye çalışın. Bunun yerine, düşük kalorili atıştırmalık ve tatlı seçenekleri olarak taze meyve, az yağlı yoğurt, çilekli melek maması keki veya simit deneyin.
Yağları ölçülü kullanın. Yağlar arasında yemeklik yağlar, margarin, tereyağı, sos, soslar, mayonez, normal salata sosları, soslar, domuz yağı, ekşi krema ve krem ​​peynir bulunur. Daha az yağlı alternatifleri deneyin.
Yiyecekleri sağlıklı bir şekilde pişirin. Yiyecekleri yağda veya tereyağında kızartmak kalori ve yağ ekleyecektir. Fırınlama, haşlama, ızgara ve haşlama daha sağlıklı hazırlama yöntemleridir.
Egzersiz yapın. Orta düzeyde egzersiz , fazla kaloriyi yakmaya yardımcı olabilir. Yürümek veya yüzmek genellikle hamile kadınlar için güvenlidir. Başlamadan önce sağlık uzmanınıza hangi egzersizin sizin için doğru olacağını sorun.



Etiketler: