Bebek Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Bebek sahibi olmayı düşünüyorsanız, muhtemelen hamile kalmanın ne kadar süreceğini, ne zaman seks yapacağınızı ve ne sıklıkta merak etmişsinizdir. Sorularınızın yanıtlarını burada bulabilirsiniz.

Hamile Kalma Olasılıkları

Sık sorulan bir sorudur: Bu ay hamile kalma ihtimalim nedir? Gebe kalmaya çalışan çoğu çift için, bir kadının herhangi bir ayda hamile kalma olasılığı %15 ila %25 arasındadır.

Ancak hamile kalma şansınızı etkileyebilecek bazı şeyler var:

  • Yaş. 30 yaşına geldikten sonra, herhangi bir ayda hamile kalma şansınız düşer ve siz yaşlandıkça azalır, 40'larınızda dik bir şekilde düşer.
  • Düzensiz adet döngüleri. Düzensiz bir döngüye sahip olmak, ne zaman yumurtladığınızı hesaplamayı zorlaştırır, bu nedenle seks için ideal zamanı bilmeyi zorlaştırır.
  • Seks sıklığı. Ne kadar az seks yaparsanız, hamile kalma olasılığınız o kadar az olur.
  • Gebe kalmaya çalıştığınız süre. Gebe kalmaya çalıştıktan bir yıl sonra hamile kalmadıysanız, hamile kalma şansınız daha düşük olabilir. Kadın ve erkek kısırlığı testleri hakkında doktorunuzla konuşun.
  • Hastalıklar veya tıbbi durumlar hamileliği etkileyebilir.

Adet Döngülerini Anlamak

Adet döngüleri hakkında daha fazla bilgi edinmek yardımcı olabilir.

Bir kadının döngüsü, sadece lekelenme değil, parlak kırmızı kanı fark ettikleri ilk gün başlar ve bir sonraki döngünün başlamasından önceki gün sona erer. Bir döngü 21 ila 35 gün sürebilir - veya daha fazla.

Döngülerinin uzunluğu bir aydan diğerine birkaç gün değişiyorsa, bu düzensiz ve yaygın olarak kabul edilir. Pek çok kadının düzenli adet döngüsü yoktur. Mutlaka bir şeylerin yanlış olduğu anlamına 

Hamile Kalmak

İşte hamile kalmaya çalışan çiftlerin ortak bir sorusu daha: Ne sıklıkla seks yapmalıyız? Kısacası, cevap genellikle.

Hamile kalmaya çalışan birçok çift, bir kadının yumurtlamaya ne zaman hazır olduğunu hesaplamak için matematiksel bir hassasiyetle seks zamanlaması için çok fazla enerji harcar. Teorik olarak, yaklaşım mantıklı. Son araştırmalar, bir spermin bir yumurtayı dölleme fırsatı penceresinin oldukça küçük olduğunu göstermiştir: Esasen, yumurtlamaya ve yumurtlama gününün kendisine kadar sadece 3-5 gün vardır. En iyi şansınız yumurtlamadan 1-2 gün öncesidir. Doktorlar, yumurtlamadan önceki hafta veya adetinizin bitiminden sonra başlayarak gün aşırı cinsel ilişkiye girmenizi önerir.

Ancak sevişmenizi yalnızca o birkaç güne ayırmak mantıklı olsa da, bazı dezavantajları da vardır - çünkü öncelikle vücudunuz her zaman saat gibi bir düzenlilik içinde hareket etmez. Döngünüz düzenli olsa bile, döngü sırasında herhangi bir zamanda yumurtlama meydana gelebilir. Yumurtladığınızı düşündüğünüz gün seks yapıyorsanız ve birkaç gün sonra ayrıldıysanız, şansınız olmayabilir.

Bu nedenle uzman tavsiyesi, bahislerinizi riskten korumaktır: Haftada en az iki ila üç kez seks yapın. Erkekte sperm sayısı normal olduğu sürece, gün aşırı (veya her gün) seks yapmak hamile kalma şansınızı daha da artırır.

Hamile Kalmak İçin Hapı Bırakmak

Doğum kontrol ilaçlarının etkilerinin azalması ne kadar sürer? Aslında hapı bıraktıktan hemen sonra - hapın hormonları sisteminizden çıkar çıkmaz - hamile kalmak mümkündür, ancak yumurtlamanın tekrar normal şekilde başlaması birkaç ay alabilir.

Hapı bıraktıktan hemen sonra hamile kalmak güvenli midir? Evet. Hapı bıraktıktan hemen sonra hamile kalan kadınların, arada birkaç ay bekleyen kadınlar kadar sağlıklı bir bebek sahibi olma olasılığı daha yüksektir.



Etiketler: