Bebek Güvenliği Nasıl Sağlanır?

YÜZME

Bir anne adayı olarak, sağlıklı bir bebeğe sahip olmak için elinizden gelen her şeyi yapmaya odaklanıyorsunuz. Egzersiz hem sizin hem de bebeğiniz için iyidir. Aslında, doğru hareketler sırt ağrısı ve uyku sorunları gibi yaygın rahatsızlıkları hafifletebilir. En iyi egzersizlerden biri yüzmektir. Eklemlere karşı naziktir ve şişmiş ayak bileklerini rahatlatır. Ve bebeğiniz ne kadar büyük olursa olsun, bir plaj topu kadar hafif hissedeceksiniz. Hamilelikte egzersize başlamadan veya devam etmeden önce sağlık uzmanınıza danışın

BİSİKLET SÜRMEK.

Bacaklarından bir yük al! Bir egzersiz programına yeni başlıyor olsanız bile, sabit bir bisikletle bisiklet sürmek genellikle güvenlidir. Bisiklete binmek, eklemlerinizi zorlamadan kalp atış hızınızı artırmanın iyi bir yoludur. Karnınız büyüdükçe daha fazla konfor için gidonu yükseltebilirsiniz.

HAFİF AĞIRLIK ANTRENMANI 

Hafif ağırlıkları ile antrenmanı doğumdan önce ve sonra formda kalmanıza yardımcı olabilir. Hamile kalmadan önce ağırlık kaldırıyorsanız, kolay hareket ettiğiniz sürece devam edebilirsiniz. Sırt üstü yatmanız gereken ağır ağırlıklardan veya rutinlerden kaçının. Hamile kalmadan önce ağırlık antrenmanı yapmadıysanız, şimdilik başka bir egzersiz bulun.

YÜRÜYÜŞ

İster bir parkta ister koşu bandında olun, yürümek güvenli bir şekilde kasları güçlendirmeye ve ruh halinizi iyileştirmeye yardımcı olabilir. Aynı zamanda çoğu kadının doğuma kadar yapabileceği bir şey. Yeni başlıyorsanız, haftada üç gün yarı hızlı bir km yürümeyi deneyin. Zamanınızı ve hızınızı her hafta biraz artırın ve güçlendikçe tepeler inşa edin.

DÜŞÜK ETKİLİ AEROBİK
Aerobik, kalbinizi ve ciğerlerinizi güçlü tutar, tüm vücudunuzu tonlandırır ve size iyi hissettiren bir beyin kimyasalı olan endorfin patlaması verir. Yeni başlayan biriyseniz, sertifikalı bir aerobik öğretmeni tarafından verilen düşük etkili bir aerobik sınıfı arayın.

YÜKSEK YOĞUNLUKLU SPORLAR

Düzenli olarak koşuyor veya tenis oynuyorsanız, durmanıza gerek yoktur. Doğum tarihinize yaklaştıkça, çarpmayı azaltmak ve dökülmeleri önlemek için düz, bakımlı yüzeylerde koşun. Bu aynı zamanda iyi bir denge ve vücut pozisyonunda ani değişiklikler gerektiren raket sporlarını ertelemek için de iyi bir zaman olabilir.

HEDEF KİLONUZU BELİRLEYİN

Hamilelik sırasında egzersiz yapmak sizi iyi bir kiloda tutmanıza yardımcı olabilir. Çok fazla kilo almak, sizi daha uzun doğum ve daha zorlu bir doğum için risk altına sokmanın yanı sıra birçok farklı tıbbi komplikasyon riskini artırır. Çok az almak bebeğinizin büyümesine zarar verebilir. Sizin için doğru kilo hedefini belirlemek için sağlık uzmanınızla birlikte çalışın.

 



Etiketler: