Bebek Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Lamaze

Doğum yapmanın en yaygın yöntemlerinden biridir. Sınıflar, onu ünlü yapan nefes alma yönteminden daha fazlasıdır. Doğum sırasında neler olduğuna odaklanırlar. Ayrıca seçeneklerinizin neler olduğunu da öğrenirsiniz, böylece tıbbi seçimler ve ağrı kontrolü hakkında karar verebilirsiniz.

Lamaze: Nefesin Ötesinde

Lamaze, ağrı ve kasılmalarla başa çıkmanıza yardımcı olabileceğinden, doğum sırasında hareket etmenizi teşvik eder. Ayrıca bebeğinizin dışarı çıkması için doğru pozisyona girmesine yardımcı olabilir. Lamaze, teslim edilecek en iyi pozisyonun genellikle sizin için en rahat olan pozisyon olduğunu öğretir.

Bradley Yöntemi

Buna Koca-Koçlu Yöntem de denir. Koç, genellikle bebeğin babası, doğum sırasında size nasıl yardım edeceğini öğrenir. Ayrıca hamileyken diyet ve egzersiz gibi şeylere nasıl yardımcı olacakları da gösterilecektir.

Bradley ve Doğal Doğum

Bradley ilaçları son çare olarak öğretiyor. Epizyotomiden (vajina ile anüsünüz arasında bir kesik) veya sezaryenden (bebeği karnınızdan çıkaran ameliyattan) kaçınmanın yollarını öğreneceksiniz. Her ihtimale karşı, siz ve koçunuz mevcut ilaçlar ve tıbbi prosedürler hakkında bilgi edineceksiniz.

Alexander Tekniği

Bu sadece doğum için değil. Kronik ağrısı olan kişiler tarafından da kullanılır. Yine de hamilelik, doğum ve doğum sırasında rahat kalmanıza yardımcı olabilir. Kötü duruşu değiştirebilmek için vücudunuza nasıl dikkat edeceğinizi öğreneceksiniz. Buradaki fikir, zihninizi sakinleştirmek ve böylece vücudunuzun doğum yapmak için yapması gerekeni yapmasına izin vermektir.Alexander tekniği dersleri, doğum yapmak için rahatça oturmayı ve çömelmeyi öğretir. Yerçekiminin bebeğinizin dışarı çıkmasına yardımcı olabilmesi için pelvisinizdeki kasları nasıl gevşeteceğinizi de öğreneceksiniz. İtme için gücünüzü toplama teknikleri de öğretilir.

Hipnodoğum

Doğum konusunda gergin misiniz? Hipnodoğum dersleri size kendinizi hipnotize etmeyi öğretir, böylece doğumla ilgili korku hikayelerini ve neden olduğu korkuyu aklınızdan çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda, onu icat eden hipnoterapist Marie Mongan'dan sonra Mongan yöntemi olarak da adlandırılır.

Suda Doğum

Emeğinizin en azından bir kısmını en az 18 inç derinliğinde bir su havuzunda harcarsınız. Doğumun kendisi de dahil olmak üzere, doğumun istediğiniz herhangi bir aşamasında suya vurabilirsiniz. Daha sakin hissetmenize ve daha az ağrı çekmenize yardımcı olabilir. Doğumun ilk aşamasında havuza girmek tüm süreci kısaltabilir. Ağrınız için ilaç olarak da ihtiyacınız olmayabilir. Bazı doktorlar, doğumun sonraki aşamaları için suda olmakla ilgili yeterli araştırma olmadığını söylüyor. Havuz veya su yeterince temiz değilse enfeksiyonlardan endişe duyarlar. Ayrıca sizi ve bebeğinizi izleyecek veya bakım yapacak ekipmanın yakınlarda olması gerektiğini vurgularlar.



Etiketler: