Bebek Güvenliği Nasıl Sağlanır?

bir bebek için umut

Hamile kalmaya ve aileni büyütmeye hazırsın. Bekleyecek ve planlayacak çok şey var. Ve hızlı bir şekilde gerçekleşmesine rağmen, siz ve eşiniz sağlıklı olsanız bile, beklenenden daha uzun sürebilir. Uzmanlar, hamile kalmak isteyen sağlıklı çiftlerin, 35 yaşından küçükseniz bir yıl, 35 yaşından büyükseniz 6 ay denemelerini tavsiye ediyor. O zamana kadar olmazsa doktorunuzla konuşun.

Ayda Bir

Döngünüz baştan başlıyor ve merak ediyorsunuz, bu o mu olacak? Değilse, ne zaman olacak? Tahmin etmek kolay değil. Ve bir süredir deniyorsanız, bu inişler ve çıkışlar gerçekten zor olabilir. Muhtemelen birinin size “Bu ay haber var mı?” diye sormasını istemezsiniz. iyi niyetli olsalar bile.

bu tahmin edilemez

Kendine bakmak için çok şey yapabilirsin. Ancak doğurganlık her zaman kontrolünüz altında değildir. Herkes farklı olsa da, hamile kalmaya çalışan kadınların özellikle başa çıkmanın zor olduğu bazı şeyler vardır. Kişisel olarak ilişki kurabilirsiniz veya bu durumda birini tanıyorsanız, bu konularda hassas olmak isteyebilirsiniz.

Uzun Zaman Bekleyebilirsiniz

Çoğu kadın birkaç ay deneyeceklerini, hamile kalacaklarını ve bebek isimleri seçmeye başlayacaklarını düşünüyor. Ama daha uzun sürebilir. Yaşınız ve sağlığınız da dahil olmak üzere birçok şey bunu etkileyebilir. Bazı kadınlar, düşündüğünüz gibi olmazsa, başarısızlık gibi hissedebileceğini söylüyor. Ama bu kimsenin suçu değil. Doktorunuz hamileliğe hazır olup olmadığınızı kontrol edebilir.

Duygusallık

Bebek sahibi olmak istediğinizde, birçok güçlü duygu ortaya çıkabilir. Umut ve heyecanla birlikte, aylar geçerse ve bu gerçekleşmezse hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Kendinizi üzgün, korkmuş, utanmış veya suçlu hissediyorsanız, danışmanlık veya bir destek grubu sizi rahatlatabilir. Bunu yaşamış ve başarılı olmuş diğer kadınlarla konuşmak veya onlar hakkında okumak da yardımcı olur.

Karışık duygular

Hamile kalmak istediğinizde, gerçek hayatta veya sosyal medyada etrafınızdaki tüm hamileliklerin ve bebeklerin aniden farkına varabilirsiniz. Keşke sen olsaydın, pek çok şey hissedebilirsin: arkadaşların için heyecanlı, şu anda orada olmadığın için üzgün ve geleceğin için umutlu. Örneğin, bebek duşunu çok zor olduğu için atlamanız gerekiyorsa, kendiniz için yapmanız gerekeni yapın.

Seçimler Zor Olabilir

Hamile kalamayan bazı kadınlar, bunun bilmedikleri bir sağlık sorunu nedeniyle olduğunu öğrenirler ve bu da hamilelik ve doğumu çok riskli hale getirebilir. Veya sağlıklı olabilirsiniz, ancak doğurganlık tedavileri, evlat edinme veya taşıyıcı annelik gibi ailenizi genişletmenin diğer yollarını keşfetmeye karar verebilirsiniz. Bu kararlar da karmaşık ve duygusal olabilir

 



Etiketler: