Bebek Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Süper sağlıklı bir diyet yapsanız bile, yine de doğum öncesi vitaminlere ihtiyacınız var . Bir bebeği büyütmek için çok fazla vitamin ve mineral gerekir!

Doğum öncesi vitaminleri hamile kadınlar için size bu üç temel besin maddesinden fazladan vitaminsağlar :

  • Folik Asit, bebeğinizin beyninin ve omuriliğinin doğru şekilde gelişmesine yardımcı olur. Bu besin, spina bifida ve anensefali adı verilen ciddi doğum kusurları riskini azaltır.
  • Kalsiyum , bebeğiniz büyüdükçe kemiklerinizi korur. Bebeğiniz bu hayati minerali kemiklerinizden ve dişlerinizden alır . Bebeğiniz geliştikçeekstra kalsiyum almazsanız kemik yoğunluğunu kaybedebilirsiniz.
  • Demir , kanınızın bebeğinize oksijen vermesine yardımcı olur . Ayrıca bebeğinizin erken veya çok küçük doğmasını da engelleyebilir.

Doğum Öncesi Vitaminleri Ne Zaman Almalısınız?

Folik asit  gebe kalmadan en az bir ay önce başlanmalıdır .

Hamile  kalmaya çalışırken doğum öncesi vitaminleri almaya başlamak en iyisidir . Folik asit tarafından önlenen doğum kusurları, hamileliğin ilk birkaç haftasında, siz daha beklediğinizi bile anlamadan gerçekleşir.

Hamile kalmadan önce doğum öncesi vitaminleri almadıysanız endişelenmeyin. Birçok kadın geçmişte yapmadı ve hala sağlıklı bebekleri oldu. Hamile olduğunuzu öğrenir öğrenmez bunları almaya başlayın.

Ne zaman hamile , sizin için en iyi doğum öncesi vitamini doktorunuza sorun. Halihazırda bir tane alıyorsanız, doktorunuzun besinlerini kontrol edebilmesi için şişeyi getirin .

Doğum Öncesi Vitaminler Sizi Nasıl Hissedecek?

Doğum öncesi vitaminler, özellikle mide bulantınız varsa, midenizi bulandırabilir .Mide bulantısını  hafifletmek için :

  • Gıda ile ya da gitmeden önce vitamin almaya çalışın uyku.
  • Başka bir türe geçme konusunda doktorunuzla konuşun.
  • Midenizi daha kolay yorabilecek çiğnenebilir bir vitamin isteyin .

Doğum öncesi vitaminlerdeki demir sizi kabız yapabilir . Rahatlama için:

  • Daha fazla meyve ve sebze  yiyin çünkü lifleri düzenli kalmanıza yardımcı olur.
  • Fazla lifi yıkamak ve daha kolay sindirmenize yardımcı olmak için su için.

Peki ya Diğer Ekstra Vitaminler?

Doğum öncesi bir vitamin, hamile bir kadının ihtiyaç duyduğu tüm vitamin ve mineralleri içerir. Çok fazla vitamin veya mineral almak bebeğinize zarar verebilir. Örneğin, yüksek dozlarda A vitamini doğum kusurlarına neden olabilir.

Güvende kal. Hamile kalmadan önce özel takviyeler  aldıysanız, doktorunuz onaylamadıkça şimdi almayın.

Çoğu PNV'de yer almasına rağmen doktorunuza sormak isteyebileceğiniz bir ek vardır. Omega-3 yağ asitleri bebeğinizin beyninin gelişmesine yardımcı olabilir . Omega-3'leri yüksek balıkları (hamsi, ringa balığı, somon, sardalye) yemiyorsanız, doktorunuz bir omega-3 takviyesi önerebilir.