Bebek Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Bin yıldır, ebeveynler yaramaz çocuklarına "Dışarı çık ve oyna!" Bunu yaparken çoğu , çocuklarda yürütme işlevi ve sosyal yetenek oluşturan duygusal, bilişsel, dil ve öz-düzenleme becerilerini beslediklerine dair hiçbir ipucuna sahip değildiler; bunların tümü, hedeflerin peşinden gitmeyi destekleyen ve dikkat dağıtıcı unsurları görmezden gelen kritik beyin yapılarını geliştirirken .

Diğer bir deyişle, sağlıklı gelişim için oyun gereklidir. Pediatrics dergisinde yayınlanan ve oyunun toksik stresi yönetirken bile bu tür becerileri nasıl geliştirdiğini özetleyen yakın tarihli bir rapor böyle diyor . Dahası, oyunun, çocukların gelişmesi için ihtiyaç duyduğu bakıcılarla istikrarlı ve besleyici ilişkilerin oluşumunu desteklediği gösterilmiştir.

Oyunun tanımı net olmasa da, araştırmacılar oyunun doğal olarak motive olduğu, aktif katılım kullandığı ve neşeli keşiflerle sonuçlandığı konusunda hemfikir. Aynı zamanda gönüllü, eğlenceli ve spontanedir, dışsal hedefleri yoktur.

Çocuk psikoloji ve Growing Friendships: A Kids' Guide to Making and Keeping Friends kitabının yazarı Eileen Kennedy-Moore, oyunun farklı türleri olduğunu söylüyor . "Bazı oyunlar çocuklara yöneliktir; keşfetmekle ilgilidir" diyor. "Yeni yürümeye başlayan bir çocuj her şeyi  ağzına alır - dünyayı merak eder. Fiziksel oyun, çocukların koşup vücutlarını hareket ettirdiği inişli çıkışlı bir oyundur. Sosyal oyun, bir çocuğun başka bir çocuğu izlemesini, yanında oynamasını içerebilir ve bu da işbirlikçi hale gelir. etkileşim halindeyken ortak hedeflerle oynayın. Rol yapma oyunu, çocukların yetişkin rollerini üstlendiği zamandır. İlginç bir şekilde bu, kültürler arası olarak belirli gelişim dönemlerinde, özellikle okul öncesi yıllarda gerçekleşir."

Rapora göre, serbest oyun çocukların kendi tercihlerini ve ilgi alanlarını anlamalarını sağlıyor. Ancak, çocuğun kendi eylemlerini yaptığı bir yetişkin tarafından yönlendirilen oyun, akılda belirli bir hedefle öğrenmeyi daha iyi destekler.

Kennedy-Moore aynı fikirde: "Yetişkin rehberliğinde oyun, bir yetişkinin ders vermesiyle ilgili değil, daha çok çocuklara sorular sorarak modellik yapmakla ilgilidir. Örneğin, bir ebeveyn ve bir çocuk yapboz yapıyorsa, yetişkin, 'Rengi fark ediyorum' diyebilir. sarı buradan geçiyor. Sarı bir parça görüyor musun?' Cevap vermek yerine soru sormak." Bu, bir çocuğun bağımsız olarak anlamasını ve başarılı olmasını sağlar.

Oyun ve stres, yüksek düzeyde oyunla düşük kortizol düzeyleriyle bağlantılı olarak yakından bağlantılıdır . Rapora göre, oyun özellikle yüksek stresli aile durumlarındaki çocuklar için önemli olabilir.

4 Oyun Değiştirici

Sosyal, duygusal ve zihinsel gelişimini artırmak için çocuğunuzun kesinti Kennedy-Moore bu oyun ipuçlarını kullanın.

Cihazı boşaltın. Çocukların oynaması için "doğru" bir saat sayısı yoktur - ancak ekran başında geçirilen süreyi izleyin, diyor Kennedy-Moore: "Bir arkadaşınızla sanal olarak video oyunu oynamak, çocukların kuralları tartıştığı bir etiket oyunu ile aynı değildir. işbirliği yapın ve birbirinizi yakalamak için rekabet edin."

Tek başına oynamak iyidir -- bir noktaya kadar. Kennedy-Moore, "Yalnız oynamak harika olabilir ve hayal gücünü geliştirir" diyor. "Örneğin, çocuklar tek başına legolarla oynamayı severler." Ancak çocuğunuz her zaman yalnız oynuyorsa, sosyal izolasyon için kırmızı bir bayrak olabilir.

Yapılandırılmamış oyun zamanını benimseyin. "Çocuklar 'sıkıldım!' diyor. ve ebeveynler kurtarmaya atlıyor" diyor Kennedy-Moore. "Eğer direnebilirlerse, çocuk ağlar,ağlar -- ve sonra harika bir şey olur: Çocuklar yapacak bir şeyler düşünürler. Kendi meraklarını takip etmek, kendilerini eğlendirmek ve duygularını yönetmek bir yaşam becerisidir."

Önemli olan oyun. Kennedy-Moore, "Oyun kendi başına önemli ve değerlidir," diyor, "her zaman gelişimi her zaman teşvik etmese de. Oyun sanat gibidir - takdir edilmek üzere."



Etiketler: