Bebek Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Yarım Tabak Sebze ve Meyve

Çocuklara daha fazla sebze yedirmek bir kavga olmak zorunda değil. Onları tanıtmanın ve sunmanın birçok yaratıcı yolunu deneyebilirsiniz.

Çocukları Mutfağa Alın

Onları bir çiftçi pazarına veya bakkala götürün ve bir sebze seçmelerini sağlayın. Yıkamasına, soymasına ve dilimlemesine izin verin ve nasıl pişirileceğini ve tatlandırılacağını seçmelerine yardımcı olun. Çocukların, yapılmasına yardım ettikleri şeyleri yemeleri daha olasıdır.

Sevilen Yiyeceklerle Birlikte Sebzeler Sunun

Çocuğunuz sade pizzayı zaten seviyorsa, tek bir sebzeli sos eklemeyi deneyecek mi bir bakın. Bazı çocuklar yiyecekleri karıştırmayı sevmezler - özellikle zaten mükemmel olduğunu düşündükleri yiyeceklerle uğraşmak. Ancak bazıları denemeye istekli olacak. Pizza gecesi, taco gecesi veya salata gecesi için bir kase sebze hazırlayın ve ailenin çılgına dönmesine izin verin. Çocuklar, tüm seçenekler ve uygulamalı eğlenceler tarafından cezbedilebilir.

Sebzeleri Eğlenceli Hale Getirin

Küçük bir çocuk için, kesilmiş sebzelerle surat yapmak onları tabaktan ağzına götürmeye yardımcı olabilir. Brokoliye "ağaç" veya karnabahar "beyin" demek onları daha az korkutucu hale getirebilir. Yiyecekleri mini boyutta yapmak da onu daha çocuk dostu hale getirebilir.

Sebzeler Üzerinde Savaşmayın

Çocuğunuzun bir sebzeyi denemeyeceğinden dolayı hüsrana uğradığınızda, sinirlenmek veya onu tabağını temizlemeye zorlamak cazip gelebilir. Ama dürtüye diren. Bir çocuğu bir şeyler yemeye zorlamak, yetişkinken bile daha sonra ondan kaçınmasına neden olabilir. Tabaklarını iterlerse, öyle ya da böyle tepki vermeyin. Ama sebzeleri de sonsuza kadar servis etmekten vazgeçmeyin.

Bir Yeni Sebze Artı Tanıdık Bir Sebze Sunun

Çocuğunuzu tanımadığı veya sevmediği bir tabak dolusu yiyecek vererek bunaltmayın. Her seferinde yeni bir sebze denemelerini isteyin. İlk porsiyonu küçük yapın. Ayrıca, en az bir sebze de dahil olmak üzere, sevdikleri diğer tanıdık yiyecekleri sunduğunuzdan emin olun. Bu şekilde onları yeni yiyecekleri denemeye teşvik edebilirsiniz, ancak ikiniz de hayran olmadıkları takdirde yiyecek bir şeyleri olacağını bileceksiniz.

pes etme

Çocuğunuza birkaç kez brokoli veya ıspanak ikram ettiyseniz ve suratları asık surat yaptıysa, pes etmeyin. Çocukların zevkleri büyüdükçe değişir. Yeni bir yemeği beğenmeden önce bir düzine kez denemek zorunda kalabilirler.

Akran Baskısından Yararlanın

Çocuğunuzun maceraperest yemek yiyen bir arkadaşı var mı? Onları akşam yemeğine davet edin ve yeni sebzeler servis edin. Arkadaş baskısı iyi bir şekilde işe yarayabilir ve eğer arkadaşı önce deneyecek kadar cesursa, çocuğunuzun yeni bir yemek denemesi daha olası olabilir.

Kızartılmış Sebzeler

Bazen çocuklar sebzeleri çok lapa lapa oldukları veya tadı çok sert oldukları için sevmezler. Çocukların seveceği bir lezzet ve doku elde etmek için onları kızartmayı deneyin. Patates kızartması gibi, içi yumuşak, dışı çıtır olacak. Ayrıca sebzelerdeki doğal tatlılığı ortaya çıkarır, böylece çiğ olduklarında olabilecekleri kadar yoğun tatları olmaz. Fırına koymadan önce üzerlerine zeytinyağı gezdirmeyi ve biraz parmesan peyniri serpmeyi deneyin.

Sebzeler ve Daldırma Servis Edin

Humus gibi sağlıklı bir daldırma çiğ sebzeleri çocuklar için daha çekici hale getirebilir. (Ekşi krema veya mayonez bazlı soslar servis etmeyin.) Bir kase lezzetli daldırma ile bir dizi bebek havuç, çıtır bezelye ve diğer sebzeler sunun. Humusun yanı sıra, mayonez yerine sade, az yağlı yoğurt kullanan ahır sosu için sağlıklı bir tarif bulun. Çocuklar daldırma eylemini severler ve yiyecekleri parmaklarıyla yemeyi severler.

Her Yerde Sebzeler Var

Sebzeler elinizin altındaysa, çocuğunuzun acıktığında onları yemesi daha olasıdır. Havuç, brokoli ve dolmalık biberleri kesin ve akşam yemeğini hazırlarken oturduklarından emin olun. Akşam yemeği öncesi atıştırmalık isterlerse, bunu tek tercihleri ​​haline getirin. Her zaman temiz, doğranmış sebzeleri, çocuğunuz yiyecek ararken kolayca görebilecekleri bir yerde, buzdolabının önünde bulundurun.

İyi Bir Örnek Belirleyin

Yanına gitmezseniz bir çocuğu Brüksel lahanası yemeye ikna etmek zordur . Bu yüzden sebzeleri kendiniz yiyin ve çocuğunuzun izlediğinden emin olun. Büyük bir sebze hayranı değilseniz, büyükannenizin veya bakıcınızın sebze güçlendirici rolünü üstlenmesini sağlayın. Bazen çocuklar anne ve babayı dinleyeceğinden daha çok diğer insanları dinler.