Bebek Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Çocuklar psikolojik ve fiziken çeşitli dönemlerden geçer.  Çocuğunuzun bilinen bir hastalığı yoksa ve bir doktor kontrolünden geçtiyse uygun spor dallarından birini seçerek bu gelişimin hızlanmasına ve öz güveninin artmasına yardımcı olabilirsiniz. Spor dalı seçiminde çocuğunuzun ilgi duyguğu ve eğlendiği alanlara dikkat etmelisiniz.

 

Çocuklar Kaç Yaşında Hangi Sporla Uğraşabilir?

 

Jimnastik:

 

Basit hareketler ile 4 yaşından itibaren  başlanarak yapılır ve çocuğun psikomotor gelişimine faydası vardır. Bu sporda esneklik ve kuvvette devamlılık çok artar. 

 

 

 

Yüzme:

 

Çocuklarda kuvvert, direnç ve koordinasyonu artırır.  Çocuklarınızın suya, havuza karşı ilgisi varsa bu durum avantaj olur. Çocuklar kas iskelet sistemine etki eden bir spor dalıdır. Bu spora her yaşta başlayabilirler.

 

 

Tenis:

 

Düzenli tenis antrenmanları zihinsel ve fiziksel olarak çocuğu olumlu etkiler. Sürat, beceri ve dayanıklılığı artırır. Çocuklar 7 yaşından itibaren bu spora başlayabilirler.

 

 

Basketbol:

 

Çocuklar koşu, sıçrama, göz ve el koordinasyonunda ve takım disiplini ile çalışma ile psiko-sosyal  özelliklerini kavramaya başlar. 9 yaşından itibaren bu spor dalıyla ilgilenebilirler.

 

 

Voleybol:

 

Çocuklar bebekliğinden itibaren topla haşır neşir olduğundan top atma, topa elle vurma gibi hareketlere alışkındır. Voleybolun takım oyunu olması çocuğunuzun ruhsal sağlığına ve kendini daha iyi hissetmesine neden olur.  Bunun yanında kasları ve kemik yapısı güçlenir. Çocuğun maç sırasında aldığı ani kararlar sorun karşısında çözüm üretme konusunda etkili olur.  9 yaşından itibaren bu spor dalıyla ilgilenebilirler.

 

 

Futbol:

 

Çocukların sürat, dayanıklılık ve denge becerilerini arttıran bir takım oyundur. Takım oyunu olması çocuğunuzun ekip ruhu ve dayanışma gibi kavramları öğrenmesine de yardımcı olur.

 

 

Judo:

 

Koordinasyon, hız ve denge becerilerini geliştirir. 6 yaşından itibaren bu spora başlanabilir. 7 yaşından sonra lisans çıkartılarak judocular minikler kategorisinde müsabık olarak yarışabilir.