Bebek Güvenliği Nasıl Sağlanır?

A VİTAMİNİ 

 

Çocukların neden buna ihtiyacı var: Bu vitamin, özellikle renkli ve gece görüşü için iyi görme için anahtardır. Aynı zamanda bir çocuğun bağışıklık sistemine - vücudun mikroplara karşı savunması - enfeksiyonla mücadelede destek sağlar.

Nerede bulunur: Çocukların tabaklarını havuç ve kavun ve tatlı patates gibi diğer turuncu sebze ve meyvelerle doldurun. Yeşil yapraklı sebzeleri de eklemeyi unutmayın. Güçlendirilmiş süt bardakları ile servis yapın.

 

B VİTAMİNİ 

 

Çocuklar neden onlara ihtiyaç duyar: Tiamin, riboflavin, niasin, folat, pantotenik asit, B6, B12 ve biotin içeren bu besinler, vücutlarının enerji yapmasına ve kullanmasına yardımcı olur. Yeterli B vitamini olmadan çocuklar kansızlığa yakalanabilir.

Nerede bulunur: B'leri hemen hemen her besin grubunda bulabilirsiniz. Tam tahıllar, balık, tavuk, et, yeşil yapraklı sebzeler ve süt ürünleri bunlarla doludur.

 

C VİTAMİNİ 

 

Çocuklar neden buna ihtiyaç duyar: Bu vitamin, çocukların vücutlarının enfeksiyonlarla savaşmasına yardımcı olarak hapşırma ve burun çekmeyi önlemeye yardımcı olur. Ayrıca sıyrıkların ve kesiklerin daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur.

Nerede bulunur: Çocuklar bir bardak portakal suyu içebilir veya daha iyisi bir portakal yiyebilir. Diğer meyve ve sebzeler de harika C kaynaklarıdır: çilek, domates, kavun ve tatlı kırmızı biber.

 

D VİTAMİNİ 

 

Çocuklar neden buna ihtiyaç duyar: Güçlü kemikler ve dişler için çocukların bu besine her gün ihtiyacı vardır. Vücutlarının kemik oluşturabilmesi için kalsiyumu emmelerine yardımcı olur.

Nerede bulunur: Güneş çarptığında cilt bu vitamini yapar. Ancak bu süreci besleyen UV ışınları da kansere neden olabileceğinden, çocuklarınız çok fazla güneşlenmemelidir. Bunun yerine, D'lerini güçlendirilmiş süt, tahıl, ton balığı, somon veya yumurta ile artırın.

 

KALSİYUM

 

Çocuklar neden buna ihtiyaç duyar: Bu mineral sağlıklı kemikler ve dişler için olmazsa olmazdır. Çok azı, daha sonraki yaşamda daha yüksek kemik hastalığı şansına yol açabilir.

Nerede bulunur: Süt ürünleri en iyi kaynaktır. Her gün birkaç porsiyon az yağlı süt ve yoğurt, çocuklarınızın kemiklerini sağlam tutmalıdır.

 

MAGNEZYUM

 

Çocuklar neden buna ihtiyaç duyar: Bu besin, vücut hücrelerinin yapı taşlarından biridir ve enerji üretmek için önemlidir. Magnezyum açısından zengin bir diyet, çocuğunuzun kalbinin yetişkinliğe güçlü bir şekilde atmasını da sağlayacaktır.

Nerede bulunur: Kepekli tahıl, kahverengi pirinç, tofu, fasulye, badem ve diğer kuruyemişlerin hepsi harika kaynaklardır.



Etiketler: