Bebek Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Bebeğinizin dişlerini temizlemek, ağızlarını sağlıklı tutmak için önemlidir. İyi bir bakım olmadan, çürükler ve diğer problemler yaşayabilirler. Bununla birlikte, ilk dişleri çıkmaya başlamadan önce, yeni doğanların potansiyel sağlık sorunlarından kaçınmak için dillerinin, diş etlerinin ve iç yanaklarının bakteri içermemesi gerekir. Bir bebek dil temizleyicisi bunun için harika bir araç olabilir.

Bebeğinizin dilindeki mikropları temizlemenizi sağlayan plastik, bakır veya paslanmaz çelik bir cihazdır. Sıyırıcıyı dilin arkasından birkaç kez öne doğru çekerek çalışır. Bu ürünlerden birini satın alırsanız, güvenli bir şekilde nasıl kullanılacağına, nasıl saklanacağına ve temiz tutulacağına ilişkin talimatlarını dikkatlice izleyin.

Bebeğinizin Dilini Neden Temiz Tutmalısınız?

Bebekler yaklaşık 4 aylıkken diş çıkarmaya başlar. Bu gerçekleşmeden önce bile düzenli ağız hijyeni şarttır. Bebeğinizin ağzında günlerce anne sütü veya formül kalıntısı bırakmak, bakterilerin şekerli tükürüklerinde üremesini sağlar . Bu mantar enfeksiyonlarına neden olabilir.

Emzirdikten sonra bebeğinizin dilinin renginin solmuş görünmesi normaldir. Bu, dillerinin yüzeyine yapışan süt kalıntısıdır. Ancak bebeğinizin ağzında kremsi beyaz yaralar fark ederseniz, bu muhtemelen ağızda pamukçuktur.Pamukçuk, hızla yayılabilen yaygın bir mantar enfeksiyonudur, bu nedenle bebeğinizde olduğunu düşünüyorsanız doktorunuzla konuşun. Kolayca silemeyeceğiniz küçük süzme peynir parçalarına benziyor. Pamukçuklu bebeklerin yemek yemelerini zorlaştıran rahatsızlık ve yanma vardır. Emziren bir annenin meme uçlarına da kolayca yayılabilir.

Dişleri olan bebeklerde ve küçük çocuklarda ağız hijyeni eksikliği diş çürümesine neden olabilir . Plaktaki bakteriler, bebeğiniz veya yürümeye başlayan çocuğunuz şekerli bir atıştırmalık yediğinde asit üretir. Bu asitler dişlerin mine adı verilen koruyucu dış tabakasını aşındırarak çürüklere neden olur.Bebeğinizin Dilini ve Dişlerini Nasıl Düzgün Temizlersiniz? Bebekler ve küçük çocuklar dillerini temiz tutmak için bir yetişkinin yardımına ihtiyaç duyarlar. Bebeğinizin dilini ve diş etlerini

doğru şekilde temizlemek için yapmanız gerekenler:

Beslendikten sonra temizlik yapmayı alışkanlık haline getirin.
Temizlik sırasında bebeğinizi tek kolunuza nazikçe sarın.
Nemli bir gazlı bez veya el bezi veya silikon bebek dil temizleyicisi kullanın.
Diş etlerine, dillerine ve yanak içlerine hafifçe masaj yapın.
Bebeğiniz ağzını temizlemenize izin vermiyorsa, parmağını ağzına yaklaştırın ve yavaşça açmasını bekleyin. Bebeğinizin ağzı açıldığında, parmağınızı nazikçe ve sabırla yerleştirin. Diş etlerine ağzının arkasına ulaşamıyorsanız, yanağın iç kısmına doğru ilerleyin.

Bebek Dil Temizleyicileri Buna Değer mi?

Temiz dişlere sahip olmak ağız hijyeninin sadece bir parçasıdır. Dil temizleyici veya kazıyıcı kullanmak, ağızdaki belirli bakterilerden kurtularak plağı azaltabilir.

Küçük çocuğunuz büyüdüğünde ve ona dişlerine nasıl bakacağını öğretirken, dilini kazımanın diş fırçalamanın yerini tutmayacağını unutmayın. Dillerini fırçalayarak temizleyen çocuklarda daha az plak olur.

Diğer bazı diş bakımı ipuçları şunlardır:
Çocuklarınıza çok fazla şekerli yiyecek ve içecek vermeyin.
Florür içeren bir diş macunu kullanın .
Çocuğunuzun sadece bezelye büyüklüğünde diş macunu kullandığından emin olun.
Bebeklerin ve küçük çocukların ağızlarında biberonla beslenirken uyumalarına izin vermeyin.
Çocuğunuzla mutfak eşyalarını paylaşmaktan kaçının.
İlk diş randevularını bir yaşına kadar planlayın.



Etiketler: