Bebek Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Bebek beslenmesi düpedüz korkutucu olsalar da, onlarla başa çıkmanın bir yolu var.

Önce rahatla. Beslenme sorunları can sıkıcı olsa da, bebeğiniz normal bir şekilde büyüyor ve gelişiyorsa, genellikle endişelenmenize gerek yoktur.

7 Yaygın Bebek Besleme Problemi

Yiyecekleri Reddetmek

Bebekler birçok nedenden dolayı yiyecekleri reddederler: Dolu, yorgun, dikkati dağılmış veya hasta olabilirler. Belki de bebeğin beslenme programı sizin beslenme programınız değildir . Endişelenmeyin, bebek acıkırsa her zaman yemek yer  , bu nedenle küçük çocuğunuz kaşığa vuruyorsa, arkasını dönüyorsa veya ağzını kapatıyorsa, size şimdilik yeterince içtiğini söylüyor. Sadece bebeğinizin sağlıklı yiyeceklerle beslendiğinden ve abur cuburların onları daha erken doldurmadığından emin olun.

Bebeğinizin ne kadar yiyeceğe ihtiyacı olduğunu bildiğine güvenmeye çalışın ve çocuğunuzu asla zorla beslemeyin, bu da beslenme zamanını kavga zamanına çevirebilir. Bununla birlikte, yemek yemeyi reddetmek sizi endişelendiriyorsa, her zaman çocuk doktorunuzla konuşun.

Yeni Gıdalardan Kaçınmak

Hemen hemen her çocuk yeni yiyecekleri reddetme döneminden geçer. Neyse ki, çoğu çocuk bu aşamadan çıkar, ancak bazen haftalar hatta aylar sürebilir.

Yeni yiyeceğin, örneğin havuç püresi ve tatlı patates püresi veya patates püresi ve tatlı patates püresi gibi tanıdık bir favoriye benzediğinden emin olarak bebeğinizin yeni yiyecekleri daha kolay kabul etmesine yardımcı olun. Ardından, çok küçük porsiyonlardan başlayarak, yeni mamayı çocuğunuza yemek sırasında üç kez nazikçe verin. Reddederlerse, aşırı tepki vermeyin; sadece sevdiklerini bildiğiniz bir şeye geçin. Aynı yemeği başka bir öğünde sunmayı deneyin.

Telaşlı  bebek, seçici yiyen

Bebeklerin yemek konusunda titiz olmasının birçok nedeni vardır. Diş çıkarıyor olabilirler, yorgun olabilirler, henüz katı yiyeceklere hazır değiller veya onları beslediğiniz kadar yiyeceğe ihtiyaçları yok. Tanıdık yiyecekler, bebeğinizin stresli, yoğun zamanlarda rahat etmesini sağlar. Seçici yemek bir süre oyalansa da, nadiren sürer.

öğürme

Bebeklerin çoğu 4 ila 6 ay arasında katı gıdalara hazırdır, ancak birkaçı başlangıçta katı gıdaları ele almayı zor bulabilir. Sonuç? Bebek beslenirken tıkar gibi görünebilir.

Bebeğiniz katı yiyecekleri yutmakta zorlanıyorsa, kaşık üzerine daha az yiyecek koymayı deneyin. Bebeğiniz hala öğürüyorsa, henüz katı yiyeceklere hazır olmayabilir. Çocuğunuzun sağlık hizmeti sağlayıcısı, kalıcı öğürmenin başka nedenlerini de kontrol edebilir.

Ortalığı karıştırmak

Bazen "yeri beslemek" olarak da adlandırılan, bebeğin yemek yemekten daha çok yemekle oynamak veya bırakmak için daha fazla zaman harcadığı göründüğü dağınık bir aşama vardır.

Beslenme bağımsızlığının bu klasik belirtileri, genellikle bebeğinizin beslenmelerini kontrol etme ve yiyecekleriyle etkileşime geçme konusunda endişeli olduğu dokuzuncu ayında ortaya çıkar. Bebeğinizin kaşığı kullanmasına izin verme konusunda sık sık bir karışıklık olsa da, bu adım bebeğinizin öğrenmesine, büyümesine ve kendine daha fazla güvenmesine yardımcı olmak açısından önemlidir.

Besin alerjileri ve Besin İntoleransları

Bağışıklık sistemini harekete geçiren gıda alerjileri çocukların %8'inde ortaya çıkar ve ishal, kusma , kızarıklık veya mide ağrısından solunum sorunlarına ve yüz/vücut şişmesine kadar değişen semptomlarla aniden ortaya çıkabilir . Çocuklar (ve yetişkinler) herhangi bir yiyeceğe alerjisi olabilse de, çocuklar arasında en yaygın gıda alerjileri süt, soya, yumurta, buğday, fındık ve kabuklu deniz ürünleridir.

Gıda intoleransları gıda alerjilerinden daha yaygındır. Semptomlar benzer olsa da, gıda intoleransları bebeğin bağışıklık sistemini değil sindirim sistemini içerir . Yaygın gıda intoleransları, laktoz, mısır veya gluten ile ilgili sorunları içerir . Bir gıda intoleransının belirtileri arasında gaz, şişkinlik , ishal ve karın ağrısı bulunur.

Tükürme , Reflü veya Kusma

Tükürmek, neredeyse evrensel bir bebek işgali gibi görünüyor. İyi haber şu ki, bebekler ilk doğum günlerine ulaştıkça tükürme azalmaya eğilimlidir. Düzenli olarak gazını çıkararak, fazla beslemekten kaçınarak, beslerken bebeği dik tutarak ve yemekten hemen sonra bebekle oynamaktan kaçınarak bebeğinizin tükürme olasılığını azaltabilirsiniz.

Reflü, mide içeriğinin bebeğin yemek borusuna geri döndüğü zamandır . Reflüyü yönetmeye yardımcı olmak için bebeği her öğünde biraz daha az veya daha yavaş besleyin; bebeğin bezini değiştirin veya gevşetin; en az 30 dakika beslendikten sonra onları dik tutun (örneğin, onları bir salıncakta veya araba koltuğuna oturtun  ); yemekten sonra aktif oyunu sınırlayın; şilteyi (yastık veya peluş hayvanlarla değil) çocuğun başının altına destekleyerek bebeğin yatağının başını kaldırın.

Kusmanın, yiyeceklerin daha güçlü bir şekilde ortaya çıkması, birçok nedeni olabilir - birkaçını saymak gerekirse, olgunlaşmamış bir sindirim sistemi , enfeksiyon, ilaç ve taşıt tutması. Kusma genellikle kendiliğinden iyileşse de, bebeğiniz susuz görünüyorsa, 24 saatten uzun süredir şiddetli kusuyorsa veya kusuyorsa , kusmukta Kan görürseniz , çocuk acı çekiyor gibi görünüyorsa veya kendini tutamıyorsa çocuk doktorunu arayın. sıvılar. Bebeklerde Kuvvetli kusma içine hareket etmesini engeller gıda pilor stenozu denilen bir fiziksel koşul neden olabilir bağırsak gelen mide . Genellikle 4-8 haftalık yaşlarda ortaya çıkan bu durum cerrahi olarak düzeltilmesini gerektirir.

Bebek beslenmesi sorunlarına pek çok şey neden olabilir, bu nedenle , özellikle çocuğunuz uygun şekilde büyümüyorsa veya dönüm noktalarına ulaşmıyorsa, endişeleniyorsanız, çocuğunuzun sağlık hizmeti sağlayıcısıyla konuşmak her zaman iyi bir fikirdir .

Bebeğiniz kilo veriyor gibi görünüyorsa, uyuşuksa, susuz kalmış görünüyorsa, kusma, öğürme veya kalıcı veya belirli gıdalarla ilgili ishal varsa, karın ağrısı varsa veya yalnızca sorularınız veya endişeleriniz varsa, çocuğunuzun çocuk doktorunu arayın .



Etiketler: