Bebek Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Soya? Tam yağlı süt? Hipoalerjenik mi? Çoğu büyük süpermarket, şaşırtıcı bir dizi  bebek maması seçeneği içerir. Bazı bebek mamaları demirle güçlendirilmiştir; diğerleri DHA ve ARA yağ asitlerini içerir. Bazıları soya veya inek sütüne dayalıdır; diğerleri laktoz intoleransı olan bebekler için yapılmıştır . Bazıları sodyumda bile düşüktür.

Bu bolluktan doğru bebek mamasını nasıl seçersiniz? İlk olarak, birkaç bebek maması temelinin anlaşılmasına yardımcı olur .

Bebek Formülü: Seçebileceğiniz 3 Form

Anne sütü yeni doğan bebeklere ihtiyaç duydukları tüm besinleri sağlasa da , her anne emirmeyi seçemez. Ve emziren anneler , işe geri döndüklerinde veya başka biri bebeği beslediğinde bebek maması takviyesinin pratik bir alternatif olduğunu görebilirler.

Ticari olarak hazırlanmış bebek formülleri, bebeklere ihtiyaç duydukları tüm besinleri sağlamak için FDA tarafından düzenlenir. Üç ana biçimde gelirler:

  • Tozlar. En ucuz seçenek, bunlar genellikle suyla karıştırılır - bir kepçe ila iki ons su.
  • Sıvı konsantreler. Tozlardan daha pahalı olan bunlar genellikle eşit oranda su ile seyreltilir.
  • Kullanıma hazır bebek mamaları. Çoğu zaman en pahalı ve kullanışlı, kullanıma hazır mamalar doğrudan biberona dökülebilir.

Formül Gerçekleri: Bebek İçin İçinde Ne Var?

Üç formül formu - tozlar, konsantreler ve kullanıma hazır - farklı bileşenlere dayanır:

Süt bazlı bebek formülleri

İnek sütü, bitkisel yağlar (yağlı kaloriler için), vitaminler ve minerallerle ve genellikle demirle takviye edilmiş (Amerikan Pediatri Akademisi tarafından önerildiği gibi) ile yapılan süt bazlı formüller, sağlıklı, tam süreli bebekler için uygundur.

Soya bazlı bebek formülleri

Soya proteini, bitkisel yağlar, mısır şurubu ve/veya sükroz (karbonhidratlar için) ve bazen demir ile yapılan bu formüller,  laktoz intoleransı olan, süt bazlı formülleri alamayan veya tamamına alerjisi olan bebekler için iyidir. inek sütündeki protein veya vejeteryan temelli bir diyet. Düşük doğum ağırlıklı veya erken doğmuş bebekler için soya soya  formülleri önerilmez. Özellikle bebeğin süt bazlı formüllere alerjisi varsa, soya ve süt formülleri arasında bir miktar çapraz reaksiyon olabileceğini unutmayın.

Özel bebek formülleri

Bu, düşük doğum ağırlıklı bebekler için bebek formülleri, sınırlı tuz alımına ihtiyaç duyan bebekler için düşük sodyumlu formüller ve reflüsü olan bebekler için pirinç nişastası ile koyulaştırılmış formüller gibi bir dizi ürünü içeren büyük bir kategoridir.

"Önceden sindirilmiş" veya hidrolize protein formülleri, inek sütü ve süt bazlı formüllerdeki tüm proteinleri tolere edemeyen veya alerjisi olan bebekler için yapılır . Diğerleri, vücutlarının belirli proteinleri veya yağları işlemesini engelleyen tıbbi durumları olan bebekler içindir.  

Yosunlardan elde edilen DHA ve ARA omega yağ asitleri ile zenginleştirilmiş bebek formülleri de paketlenmiş bebek maması reyonunda yerini bulmuştur. Bu yağ asitlerinin bebeğin beyin ve sinir gelişimine yardımcı olduğu ve görüşü iyileştirdiği görülmektedir .

Bazı formüllerde ayrıca bağırsakta yaşayan ve bazı yoğurtlarda bulunan "iyi" bakteriler olan probiyotikler bulunur. Probiyotikler,mamayla beslenen bebeklere,  daha sağlıklı tutmak için anne sütüyle beslenen bebeklerin sahip olduğu bakterilerin aynısını verir . Diğerleri, iyi bakterilerin bebeğinizin bağırsağında kalmasına ve büyümesine yardımcı olan karbonhidratlar olan prebiyotiklere sahiptir.

Bebeğiniz İçin Doğru Formül

Tüm bu seçeneklerle, çocuğunuz için neyin en iyi olduğunu nasıl anlayabilirsiniz?

Bebeğinizin çocuk doktorundan öneriler isteyerek başlayın. Anneler genellikle hastaneden eve ücretsiz bebek maması veya kuponlarla gittiğinden, çok çeşitli bebek formüllerini deneme şansınız olabilir.

Hangi bebek formülüyle başlarsanız başlayın , Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan tüm formüllerin beslenmeyle ilgili katı FDA yönergelerini karşıladığını bilmek yardımcı olur , bu nedenle bebeğiniz muhtemelen bunlardan herhangi birinde gayet iyi sonuç verecektir. Hangi bebek mamasını seçerseniz seçin, son kullanma tarihini kontrol ettiğinizden emin olun ve hasarlı kutu veya şişe satın almayın.

Devam Bebek Formülü ve Geçiş Formülleri

Bazen bebeğinizin içtiği formülü değiştirmeniz gerekebilir. Bebek mamasını değiştirmenin nedenleri arasında  gıda alerjileri, bebeğin daha fazla demir ihtiyacı, aşırı huzursuzluk veya ishal sayılabilir .

Bu ve diğer belirtiler, bebeğin mamasıyla ilgisi olmayan bir şeyin belirtileri olabilir. Bu durumda, bir değişiklik yardımcı olmayabilir veya bebeğin semptomlarını daha da kötüleştirebilir. Bu nedenle mamaları değiştirmeden önce daima bebeğinizin doktoruyla konuşmalısınız.

Bebeğinizde aşağıdaki belirtilerden herhangi biri varsa doktorunuzu arayın:

  • Kuru, kırmızı ve pullu cilt
  •  İshal
  • Aşırı yorunluk veya zayıflık
  • güçlü kusma

Bebeğiniz büyüdüğünde devam formüllerine geçmeye ne dersiniz? 4 ila 12 aylık bebekler için hazırlanmış bu formüller, normal bebek formüllerinden daha fazla kalori ve besin içerir , ancak yine, bu değişiklik bebeğiniz için doğru olmayabilir. Denemeden önce çocuk doktorunuzla konuşun.

Bebek Formülleri Güvenli mi?

2008 kışında, bebek formülünde gübre, böcek ilacı ve temizlik ürünleri üretmek için kullanılan sentetik bir kimyasal olan melamin hakkında birkaç haber çıktı. Endişelenmeli misin?

ABD'de yapılan formülü kullanıyorsanız, kısa cevap: hayır. Bildirilen sağlık sorunlarının çoğu, Çin'de yapılan birkaç bebek formülüyle bağlantılıydı. Amerika Birleşik Devletleri'nde FDA, melaminin bir gıda maddesi olarak kullanılmasına izin vermez, bu nedenle ABD'de üretilen bebek formüllerinde melamin riski yoktur.

Melamin ve gıda ürünleri hakkında en son bilgileri öğrenmek için FDA web sitesini ziyaret edin.

Bebek Mamasını Kullanmak İçin 12 İpucu

Artık temel formül bilgilerine sahip olduğunuza göre, formülle güvenli ve etkili beslenme için bazı hızlı ipuçları burada.

besleme

  • Yeni doğan bebeğinize istedikleri kadar mama verin, ancak artık ilgilenmedikleri bir biberonu bitirmeye zorlamayın. Yeni doğanların çoğu 2-3 saatte bir yaklaşık 2 veya 3 ons yiyecektir.
  • Konsantrelere ve tozlara tam olarak ne kadar su ekleneceğini öğrenmek için bebeğinizin formülündeki talimatları okuyun. Çok az su eklemek ishale ve dehidrasyona neden olabilir .
  • Bebek formülünü veya anne sütünü sulandırarak bütçenizi “zorlamayın” . Bebek sadece çok az besin almakla kalmaz, aynı zamanda küçük ama ciddi “ su zehirlenmesi” riski de vardır . Bu aşırı su tüketimi bebeğin elektrolit dengesini bozarak nöbetlere veya beyin hasarına neden olabilir . Gıda kilerleri, sosyal hizmet kurumları ve ilçe sağlık departmanları, bebek maması almaya gücü yetmeyen bakıcılar için formül veya fon sağlayabilir.
  • Onlar bir kalıcı sorun varsa kaldın göre daha yavaş bebeğiniz biraz daha az formülü Yem ve  tükürme kadar . Bebeği besledikten sonra daima dik tutun. Beslemeden sonra aktif oynatma süresini sınırlamayı da deneyebilirsiniz.
  • 1 yaşından küçük bebeğe inek sütü vermeyin. İnek sütü bebek formüllerindeki proteinler pişirilmiş veya işlenmiştir, bu da bebeklerin normal inek sütünden daha kolay sindirilmesini sağlar.
  • 1 yaşındaki inek sütünden hoşlanıyorsa verin, ancak sadece tam yağlı süt verin, az yağlı veya yağsız süt değil. Büyüyen bir yürümeye başlayan çocuğun ihtiyaç duyduğu yağ veya kalori de yoktur .

Emniyet

  • Biberonu mikrodalgada ısıtmayın. Mikrodalga fırınlar eşit olmayan şekilde ısınarak sıvılarda bebeğinizin ağzını yakabilecek sıcak noktalar oluşturur. Mikrodalganın rahatlığından, içinde bir bardak su ısıtarak ve ardından o bardağın içindeki şişeyi bir iki dakika ısıtarak faydalanabilirsiniz. Veya bebeğin biberonunu ılık bir musluk altında ılık bir sıcaklığa ısıtın. Bebeğinize vermeden önce cildinizin sıcaklığını kontrol edin.
  • Güvenliyse musluk suyu, emin değilseniz şişelenmiş su kullanın. En az bir dakika kaynatıp soğuttuğunuz suyu da kullanabilirsiniz.
  • Yeni  biberonları ve meme uçlarını kaynar suda 5 dakika sterilize edin . Meme uçları renk değiştirecek, ancak yine de kullanımları iyi. Bundan sonra, şişeleri, meme uçlarını ve kapakları bulaşık makinesinde yıkamanız yeterlidir. Veya sıcak, sabunlu suda bir şişe ve emzik fırçasıyla elde yıkayın ve çok iyi durulayın.
  • Biberonu hazırlamadan önce ellerinizi sabunla yıkayınız .
  • Hazır bebek mamasını ihtiyacınız olana kadar daima buzdolabında saklayın. Ne kadar süre saklanabileceğini görmek için formül kabındaki talimatları okuyun. Genellikle hazır bir şişe toz bebek maması 24 saat içinde, hazırlanmış bir şişe sıvı konsantre veya kullanıma hazır mama 48 saat içinde kullanılmalıdır.
  • Sizin için daha uygunsa, genel bebek formülleri satın alın. Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan isim-marka ve jenerik formüllerin her ikisi de beslenme ve güvenlik için aynı katı FDA yönergelerini karşılamalıdır.

Hangi formülü kullanacağınızdan emin değilseniz, çocuk doktorunuzla konuşun.



Etiketler: