Çocuklar İçin Vitamin Takviyeleri

Ne kadar hazırlıklı olduğunuzu düşünürseniz düşünün, yeni doğan bebeğiniz geldiğinde hala sorularınız olacak. Yeni ebeveynlerin sahip olduğu en yaygın endişelerden biri? Küçüklerinin doğru miktarda yiyip yemediği.

Her bebek benzersizdir, ancak beslenme zamanı geldiğinde akılda tutulması gereken bazı temel kurallar vardır.

Bebekler Ne Kadar Yiyor?

2 aya kadar yenidoğan: İlk aylarında bebeklerin her gün 8-12 kez yemek yemeleri gerekir. Bu yaklaşık 2-3 saatte bir. Yine de emziren bazı kişiler 1,5 saatte bir ve günde 15 defaya kadar yiyebilirler. Bebeğiniz ilk birkaç hafta boyunca beslenmek için kendi kendine uyanmıyorsa, onu zamanında yemek yemesi için uyandırmalısınız.

Emziriyorsanız , bebeğiniz göğsünüzde yaklaşık 10 ila 20 dakika geçirecektir. Bazıları daha uzun süre emzirebilir, ancak tüm zaman boyunca gerçekten emdiklerinden ve yuttuklarından emin olun.

formül vermek ? Bebeğinizin her beslenmede 1,5 ila 3 ons içmesini planlayın.

Yaklaşık bir ay sonra, her beslenmede en az 4 ons yemeye başlayacaklar. Emzirilen bebekler emzirmeye alıştıkça sizden de daha fazla süt alacaklardır. Yine de, daha kısa sürede yapacakları için fark etmeyebilirsiniz.

İster emzirin , ister biberonla besleyin , bebeğiniz büyümeye devam ettikçe iştahları da artacaktır.

2 ayda 3-4 saat arayla her beslenmede 4-5 ons içebilirler.

4 ayda, her seferinde 6 onsa kadar ihtiyaçları olabilir. Çocuk doktoru sizi katı gıdalara başlamanız konusunda cesaretlendirebilir veya hala yalnızca emziriyorsanız beklemenizi tavsiye edebilir.

6 aya kadar, bazı bebekler beslemeler arasında daha uzun sürseler bile 8 ons kadar anne sütü veya formül mama içerler.

Unutmayın: Küçük çocuğunuzun içeceği miktar günden güne değişecektir. Örneğin, bir büyüme atağı geçirirken normalden daha fazla yemek isteyebilirler. Ne kadar yiyeceğe ihtiyaç duyduklarını bilmek için bebeğinize güvenin.

Dolu olduklarına dair birkaç işaret izleyebilirsiniz:

  • Göğsünüzden veya biberonlarından uzaklaşırlar
  • Beslenme sırasında uykuya dalarlar
  • Başlarını sallarlar veya ağızlarını kapalı tutarlar

Bu işaretler, küçük çocuğunuzu aşırı beslemediğinizi bilmenize de yardımcı olabilir. Ve düzenli kontrollerde, çocuk doktorunuz bebeğinizin büyümesinin (boy ve kilo) yolunda olup olmadığını size bildirecektir.

Bebeğinizin Yeterince Yediğinin İşaretleri

Doğru miktarda yiyecek aldıklarında şunları göreceksiniz:

Bol ıslak çocuk bezi . Doğumdan sonraki ilk birkaç gün, her gün sadece bir veya iki çocuk bezini ıslatabilirler. Bundan sonra, her 24 saatte bir altı ila sekiz bez (beş veya altı tek kullanımlık) bebek bezi değişikliğine ve ayrıca her gün iki ila beş kakaya ihtiyaçları olmalıdır.

Sabit kilo alımı. İlk 2 haftadan sonra bebeğiniz altıncı aya kadar haftada yaklaşık 4-7 ons ve 6 ila 18 ay arasında 3-5 ons kazanmalıdır.

Bebeğiniz aktif ve mutlu. İyi beslenen bir çocuk uyanık görünecek ve aktif olacaktır. Ayrıca beslemeler arasında memnun görünecekler.

Bebeğinizin Yeterince Yemediğinin İşaretleri

Doktorunuzu aramanız için nedenler şunlardır:

  • Bezlerinde koyu çiş veya turuncu kristaller
  • Yemek yemektense uyumayı tercih ederler
  • Göğsünüzü tutmazlar ya da sizden uzaklaşırlar.
  • Beslendikten hemen sonra telaşlıdırlar.
  • Daha az çocuk bezi ıslatırlar

Yeni bir ebeveyn olarak, içgüdülerinize güvenmeyi öğrenmek çok önemlidir. Bebeğinizin yemesiyle ilgili herhangi bir endişeniz varsa, doktoruna danışın.



Etiketler: