Bebek GüvenliÄŸi Nasıl SaÄŸlanır?

BebeÄŸinizin Büyümesi: DoÄŸuma Kadar Gebelik

Hamile misin. Tebrikler! GeliÅŸmekte olan bebeÄŸinizin ne kadar büyük olduÄŸunu, bebeÄŸinizin içinde büyüdükçe nasıl göründüÄŸünü ve ne zaman hareket ettiÄŸini hissedeceÄŸinizi mi merak ediyorsunuz? Bir bebeÄŸin aydan aya nasıl geliÅŸtiÄŸini görmek için rahmin içine bir göz atın.

gebe kalma

Döllenme, bir sperm bir yumurtayla buluÅŸup yumurtaya girdiÄŸinde gerçekleÅŸir. Aynı zamanda gebe kalma denir. Åžu anda, bebeÄŸin cinsiyeti de dahil olmak üzere genetik yapı tamamlanmıştır. DöllenmiÅŸ yumurta, gebe kaldıktan yaklaşık üç gün sonra çok hızlı bir ÅŸekilde birçok hücreye bölünür. Fallop tüpünden uterus duvarına yapıştığı uterusa geçer. BebeÄŸi besleyecek olan plasenta da oluÅŸmaya baÅŸlar.

4 Haftada GeliÅŸim

Bu noktada bebek sonunda yüzünü ve boynunu oluÅŸturacak yapıları geliÅŸtirmektedir. Kalp ve kan damarları geliÅŸmeye devam ediyor. Ve akciÄŸerler, mide ve karaciÄŸer geliÅŸmeye baÅŸlar. Evde hamilelik testi pozitif gösterir.

8 Haftada GeliÅŸim

Bebek ÅŸimdi yarım inçten biraz fazla. Göz kapakları ve kulaklar oluÅŸuyor ve burnun ucunu görebilirsiniz. Kollar ve bacaklar iyi ÅŸekillendirilmiÅŸtir. Parmaklar ve ayak parmakları daha uzun ve daha belirgin hale gelir

12 Haftada GeliÅŸim

Bebek yaklaşık 2 inç ölçer ve kendi hareketlerini yapmaya baÅŸlar. Rahminizin üst kısmını kasık kemiÄŸinizin üzerinde hissetmeye baÅŸlayabilirsiniz. Doktorunuz bebeÄŸin kalp atışını özel aletlerle duyabilir. BebeÄŸin cinsel organları belirginleÅŸmeye baÅŸlamalıdır.

16 Haftada GeliÅŸim

Bebek ÅŸimdi yaklaşık 4,3 ila 4,6 inç ölçüyor ve yaklaşık 3,5 ons ağırlığında. Rahminizin üst kısmını göbek deliÄŸinizin yaklaşık 3 inç altında hissedebilmelisiniz. BebeÄŸin gözleri yanıp sönebilir ve kalp ve kan damarları tamamen oluÅŸmuÅŸtur. BebeÄŸin el ve ayak parmaklarında parmak izleri var.

20 Haftada GeliÅŸim

Bebek yaklaşık 10 ons ağırlığında ve 6 inçten biraz daha uzun. Rahminiz göbek deliÄŸinizin hizasında olmalıdır. Bebek baÅŸparmağını emebilir, esneyebilir, gerilebilir ve yüz yapabilir. Yakında -- henüz hissetmediyseniz -- bebeÄŸinizin "hızlanma" denilen hareketini hissedeceksiniz.

Ultrason Zamanı

Genellikle 20 haftada tüm hamile kadınlar için bir ultrason yapılır. Bu ultrason sırasında doktor, plasentanın saÄŸlıklı olduÄŸundan ve normal ÅŸekilde baÄŸlandığından ve bebeÄŸinizin düzgün bir ÅŸekilde büyüdüÄŸünden emin olacaktır. Ultrasonda bebeÄŸin kalp atışlarını, vücudunun, kollarının ve bacaklarının hareketlerini görebilirsiniz. Erkek mi kız mı olduÄŸunu genellikle 20 haftada öÄŸrenebilirsiniz.

Burada, her ikisi de 20 haftada bir 4D ultrasonla kontrast oluÅŸturan bir 2D ultrason (iç metin) gösterilmektedir.

24 Haftada GeliÅŸim

Bebek ÅŸimdi yaklaşık 1,4 kilo ağırlığında ve seslere nabzını hareket ettirerek veya artırarak yanıt veriyor. Hıçkırırlarsa, sarsıntı hareketlerini fark edebilirsiniz. Ä°ç kulak tamamen geliÅŸtiÄŸinde, bebek anne karnında baÅŸ aÅŸağı olduÄŸunu hissedebilir.

28 Haftada GeliÅŸim

Bebek yaklaşık 2 pound, 6 ons ağırlığındadır ve hamileliÄŸin bu noktasında sıklıkla pozisyon deÄŸiÅŸtirir. Åžimdi erken doÄŸum yapmak zorunda kalsaydınız, bebeÄŸin hayatta kalması için iyi bir ÅŸans var. Erken doÄŸum eylemi uyarı iÅŸaretleri hakkında doktorunuza danışın. Åžimdi doÄŸum kurslarına kayıt olma zamanı. DoÄŸum kursları sizi doÄŸum eylemi, doÄŸum ve yeni doÄŸan bebeÄŸinizin bakımı dahil olmak üzere doÄŸumun birçok yönüne hazırlar.

32 Haftada GeliÅŸim

Bebek neredeyse 4 kilo ağırlığında ve sık sık hareket ediyor. BebeÄŸin cildinin altında bir yaÄŸ tabakası oluÅŸmaya baÅŸladığı için daha az kırışıklığa sahiptir. Åžimdi ve doÄŸum arasında, bebeÄŸiniz doÄŸum ağırlığının yarısına kadar kazanacaktır. Doktorunuza cenin hareket çizelgesini nasıl yapacağını sorun. Emzirmeyi düÅŸünün. GöÄŸüslerinizden sarımsı bir sıvı sızdığını fark edebilirsiniz. Bu kolostrumdur ve göÄŸüslerinizi süt yapmaya hazır hale getirir. ÇoÄŸu kadın, hamileliÄŸin bu aÅŸamasında iki haftada bir doktora gider.

36 Haftada GeliÅŸim

Bebeklerin büyüklükleri cinsiyet, taşınan bebek sayısı ve ebeveynlerin büyüklüÄŸü gibi birçok faktöre baÄŸlı olarak farklılık gösterir. Bu nedenle bebeÄŸinizin genel büyüme hızı, gerçek boyutu kadar önemlidir. Ortalama olarak, bu aÅŸamadaki bir bebek yaklaşık 18,5 inçtir ve 6 kiloya yakındır. Beyin hızla geliÅŸiyor. AkciÄŸerler neredeyse tamamen geliÅŸmiÅŸtir. BaÅŸ genellikle ÅŸimdiye kadar pelvis içine yerleÅŸtirilmiÅŸtir. BebeÄŸiniz 37 haftalık olduÄŸunda 'term' olarak kabul edilir. 37-39 haftalar arasında doÄŸarlarsa erken dönem, 39-40 haftalarsa termde, 41-42 haftalarsa geç term bebektirler.

DoÄŸum!

Bir annenin doÄŸum tarihi, 40. haftasının bitiÅŸini gösterir. Teslim tarihi, son adetlerinin ilk günü kullanılarak hesaplanır. Buna dayanarak, hamilelik 38 ila 42 hafta arasında sürebilir ve tam süreli bir doÄŸum yaklaşık 40 hafta gerçekleÅŸir. Bazı dönem sonrası gebelikler - 42 haftadan uzun sürenler - gerçekten geç deÄŸildir. Son tarih sadece doÄŸru olmayabilir. Güvenlik nedeniyle çoÄŸu bebek 42 haftaya kadar doÄŸar. Bazen doktorun doÄŸumu baÅŸlatması gerekebilir.



Etiketler: