Katı Gıdalara Başlamak
4. Ay, 2. Hafta
Bebeğinizin katı gıdaları ilk denemesi çok önemlidir! İfadelerini ve tepkilerini kaydetmek için kamerayı ve kamerayı alın.
Hazırlamak:
- Bebeğinizin mutlu olduğu ve çok aç, aşırı yorgun veya huysuz olmadığı bir zaman seçin . Acele etmediğinizden emin olun, böylece deneyimin tadını çıkarabilirsiniz.
- İlk önce tanıtmak için bir yiyecek seçin. Olası alerjik reaksiyonları kontrol etmek için bir sonraki yeni mamayı vermeden önce bunu onlara birkaç gün verin.
- Yeni bir yiyecek verdikten sonra ishal , kızarıklık veya kusma fark ederseniz , onu vermeyi bırakın ve çocuk doktorunuza danışın.
- Mısır gevreği sunuyorsanız, özellikle bebekler için yapılmış olduğundan emin olun; Bebeklerin bu yaşta ihtiyaç duyduğu belirli besinlerle güçlendirilmişlerdir.
Bebeğinizin Bu Hafta Gelişimi
Şimdiye kadar, bebeğiniz yediğiniz yiyeceklere çok ilgi gösteriyor olabilir! Amerikan Pediatri Akademisi, yaklaşık altı ay boyunca yalnızca emzirmeyi önerir ve çoğu bebeğin dört ila altı ay arasında katı gıdalara başlamaya hazır olduğunu belirtir.
İşte bebeğinizin hazır olduğuna dair bazı işaretler:
- Kaşığı ağızlarından geri iten dil itme refleksini kaybederler .
- Ne yediğinizle ilgileniyorlar - yemek yerken ya da çatalınızı ya da bir dilim ekmeğinizi kaparken "ooh" sesleri çıkarıyorlar.
- Yine de vücutlarının desteğine ihtiyaç duysalar da mama sandalyesinde iyi bir baş kontrolü ile oturabilirler.
- Kaşıktan yemek almak için alt dudağını çekebilirler.
Şunları merak edebilirsiniz:
- İlk önce ne tür yiyecekler tanıtılmalıdır. Pirinç gibi tek taneli tahıllar yaygın ilk yiyeceklerdir, ancak bunlarla başlamanız gerekmez. Etler, sebzeler veya meyveler dahil olmak üzere herhangi bir sağlıklı gıdanın püresini deneyebilirsiniz.
- Bebeğinizin onları sevmeyi öğrenmesi için sebzelerle mi başlamalısınız? Bunu destekleyecek hiçbir kanıt yok. Bebeklerin tatlılar için doğal bir tercihi vardır ve yiyecekleri tanıtma sıranız bunu değiştirmez.
- Emzirmeye ne kadar devam edilir . Katı gıdalara başladıktan sonra bile, anne sütü veya formül mama bebeğinizin ilk yılında birincil besin kaynağıdır . Mümkünse en az bir yıl emzirmeye devam edin .
- Katıları şişeye ekleyebilir miyim? Kaşıktan yemeyi öğrenmek ve aile yemek saatlerine katılmak bebeğinizin gelişiminin önemli bir parçasıdır. Bebeğinize reflü teşhisi konduysa, çocuk doktorunuz biberona mısır gevreği eklemenizi isteyebilir.
- Bebeğiniz yeterli besin alıyor mu? Bebeğiniz emziriyorsa, bu süre zarfında ona günlük 400 uluslararası birim (IU) D vitamini takviyesi yapmanız gerekecektir . Çocuk doktorunuzla kontrol edin. Demir açısından zengin besinler önemlidir çünkü bebeğinizin doğduğu demir depoları tükenmiştir. Kaynaklar arasında güçlendirilmiş tahıllar, et ve ıspanak bulunur. Kırmızı et, hindi ve mercimek, bağışıklık sistemini güçlendirmek için bebeğinizin diyetine çinko ekler.
4. Ay, 2. Hafta İpuçları
- Katı gıdalara başlamak için fazla beklemeyin. 6 ay boyunca yalnızca emzirmek tavsiye edilirken, bebekler altı aydan çok daha büyük olduklarında, daha kararlı olabilirler ve yeni yiyeceklere geçmek konusunda isteksiz olabilirler.
- Bebeğinizin düzenli kalması için diyetinde biraz lif gerekebilir. Kuru erik, armut suyu veya yulaf ezmesi deneyin.
- Emzirirken tüm ilaçların alınması güvenli değildir. Reçeteli veya reçetesiz aldığınız herhangi bir şeyi kontrol etmek için çocuk doktorunuza danışın veya zehir kontrolünü arayın.
- Bebeğiniz ayda yaklaşık 1 ila 1,5 pound ekleyecek ve önümüzdeki 3 ay boyunca yaklaşık 2-3 inç uzunluğunda büyüyecek.
- Bebeğiniz doyumsuz bir şekilde aç görünüyorsa veya hiç iştahı yoksa, çocuk doktorunuza danışın.
- Bebeğiniz diş çıkarıyor olabilir ve bu onları huysuz yapabilir. Ancak diş çıkarma nadiren ateşe neden olur. Bebeğinizin ateşi 101 Fahrenhaytın üzerindeyse, muhtemelen hastadır. Doktorlarına görün.
- Konuşma, parlak renkli oyuncaklar ve etkileşim ile bebeğinizin gelişimini teşvik etmeye devam edin.
- Unutmayın: Emzirirken alkolü sınırlayın. Uzmanlar, emziriyorsanız içmemenizi tavsiye ediyor. sorular? Çocuk doktorunuza sorun.
Etiketler: