Bebek Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Klasik müzik henüz dış dünyayla tanışmamış çocuğunuzu olumlu etkiliyor. Gebeliğin 4. ayından itibaren sesleri algılamaya başlayan bebekler Klasik Müzikle daha rahat hissedebilir. 

 

 

Anne karnındaki bebek 24'üncü haftadan itibaren dış ortamdaki sesleri duymaya başlar. Uzmanlara göre gebelikte dinlenen şarkıların bebekler üzerinde oldukça etkisi var. Gebelikte dinlenen müzik türlerinin önemine dikkat çeken uzmanlar her müzik türünün dinlemeye uygun olmadığını savunuyor. Hareketli olmayan hafif müziklerin ya da klasik müziklerin tercih edilmesi gerektiğini söylüyor. Bazı uzmanlara göre ise klasik müzik bebeğin beyin gelişimi için de yararlı. Bebek doğduktan sonra da benzer sesleri duyduğunda kendini anne karnındaki gibi güvende hisseder. Yapılan deneylerde klasik müzikle doğuma hazırlatılan bebeklerin motor kontrol ve koordinasyon hareketlerinin gelişiminde diğer bebeklere göre hızlanma olduğu görülmüştür. Klasik müziğin bebeklerin beyinleri için oksijen alımını arttırdığı ve kalp sağlığına da iyi geldiği görülmüştür. Klasik müziğin öğrenme kapasitesini de arttırdığı herkes tarafından bilinmektedir.

 

 Bebeğiniz doğmadan sesinizi tanıyabilmeli bu yüzden müzik dinlemenin yanında annenin bebeğiyle konuşması da çok önemlidir. Bebeğinize konuşmayı ihmal etmeyin.

 

 

Hamileler ve Bebekler İçin Mozart Klasik Müzik Listesi Örneği:

 

 

 



Etiketler: