Bebek GüvenliÄŸi Nasıl SaÄŸlanır?

YouTube'da GeniÅŸ Kitlelerin BeÄŸenisini Kazanan Refika'nın Mutfağından Çocuklar Ä°çin SaÄŸlıklı Refica Elma Åžekeri Tarifi:

 

Malzemeler:

3 su bardağı toz şeker
1,5 bardak su
2 mercimek tanesi büyüklüÄŸünde limon tuzu
6 adet küçük kırmızı elma
160 gram bitter çikolata
160 gram sütlü çikolata

 

Süslemek için;

Nar taneleri

Patlayan ÅŸeker

 

Yapılışı:

Tencereye 3 su bardağı toz ÅŸekere, 1,5 bardak soÄŸuk su ilave ederek tahta bir kaşıkla karıştırın. Åžekerler biraz eriyince altını kısık açın ve bu aÅŸamadan sonra karıştırmamaya özen gösterin. Gerekirse sadece tencereyi kulbundan tutup arada bir çevirebilirsiniz. Kaynama süresi tencerenin boyuna ve ısısına göre deÄŸiÅŸecektir ancak ortalama 15 dakika alabilir. Bu esnada dikkat etmeniz gereken önemli bir husus var. Åžeker eriyince rengi ilk 10-15 dakika yavaÅŸ yavaÅŸ deÄŸiÅŸirken, 140 dereceye ulaÅŸtıktan sonra rengi birden kahverengiye çalar ve eÄŸer zamanında davranmazsanız bir anda ÅŸeker yanabilir. Bu nedenle eÄŸer ÅŸeker termometreniz varsa 140 dereceye kadar getirdikten sonra dikkatli olmakta ve gözünüzü tencereden ayırmamakta fayda var. EÄŸer termometreniz yoksa hafif pembeleÅŸip, kahverengiye doÄŸru çalan bir renk aldığında 140 dereceye gelmiÅŸ demektir. Bu esnada, içine 2 mercimek büyüklüÄŸünde limon tuzunu ekleyin. Bu ÅŸekeri daha parlak bir yapıya dönüÅŸtürecektir. Bu aÅŸamadan sonra tencereyi ocaktan ara ara alarak dikkatlice rengini biraz daha koyultun. Çubuklara takılmış elmaları tencereyi hafif eÄŸererk ÅŸekere bandırın ve tüm etrafı kaplansın diye çubuÄŸu çevirin. YaÄŸlı kağıt serilmiÅŸ bir tepside 2 saat soÄŸumaları için bekletin.

160’ÅŸar gram sütlü ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin. SoÄŸuyan elmaları eriyen çikolataya bandırın. Ä°sterseniz nar ve patlayan ÅŸekerle de kaplayabilirsiniz. Çikolatanın kuruyabilmesi için çubukları ters ÅŸekilde bir yere batırın. Ben saksılara batırdım, bu ÅŸekilde üzerini kaplayacağım nar taneleri ve patlayan ÅŸekerleri daha güzel tutuyor.