Çocuklar İçin Vitamin Takviyeleri

Hamile olup olmadığınızı mı merak ediyorsunuz? Kesin olarak bilmenin tek yolu hamilelik testi yaptırmaktır .
Ancak olasılığa işaret edebilecek erken gebelik belirtileri vardır. İşte aranacak şey.
Tüm Kadınlar Hamileliğin Erken Belirtilerini Alır mı?

Her kadın farklıdır. Hamilelik deneyimleri de öyle. Her kadın bir hamilelikten diğerine aynı semptomlara veya hatta aynı semptomlara sahip değildir.

Ayrıca, hamileliğin erken belirtileri genellikle adet görmeden hemen önce ve adet sırasında karşılaşabileceğiniz belirtileri taklit ettiğinden, hamile olduğunuzu fark etmeyebilirsiniz.
Aşağıda, hamileliğin en yaygın erken belirtilerinden bazılarının açıklaması yer almaktadır . Bu semptomların hamile kalmanın yanı sıra başka şeylerden de kaynaklanabileceğini bilmelisiniz. Bu nedenle, bu belirtilerden bazılarını fark etmeniz, mutlaka hamile olduğunuz anlamına gelmez. Kesin olarak söylemenin tek yolu hamilelik testidir.

Lekelenme ve Kramp

Döllenmeden sonra döllenmiş yumurta rahim duvarına yapışır. Bu, hamileliğin en erken belirtilerinden birine neden olabilir - lekelenme ve bazen kramp.
Buna yerleşme kanaması denir . Yumurtanın döllenmesinden altı ila 12 gün sonra meydana gelir.
Kramplar adet kramplarına benzer , bu nedenle bazı kadınlar onları ve kanamayı adet döneminin başlangıcı olarak algılar. Ancak kanama ve kramplar hafiftir.
Kanamanın yanı sıra, bir kadın vajinasından beyaz, sütlü bir akıntı fark edebilir . Bu, neredeyse gebe kaldıktan hemen sonra başlayan vajina duvarlarının kalınlaşmasıyla ilgilidir . Vajinayı kaplayan hücrelerin artan büyümesi akıntıya neden olur.
Buna yerleşme kanaması denir . Yumurtanın döllenmesinden altı ila 12 gün sonra meydana gelir.
Kramplar adet kramplarına benzer , bu nedenle bazı kadınlar onları ve kanamayı adet döneminin başlangıcı olarak algılar. Ancak kanama ve kramplar hafiftir.
Kanamanın yanı sıra, bir kadın vajinasından beyaz, sütlü bir akıntı fark edebilir . Bu, neredeyse gebe kaldıktan hemen sonra başlayan vajina duvarlarının kalınlaşmasıyla ilgilidir . Vajinayı kaplayan hücrelerin artan büyümesi akıntıya neden olur.
 

Tükenmişlik

Erken yaşta başlayan hamilelikte çok yorgun hissetmek normaldir.
Bir kadın, hamile kaldıktan bir hafta sonra alışılmadık şekilde yorgun hissetmeye başlayabilir.
Neden? Niye? Daha düşük kan şekeri seviyeleri, daha düşük kan basıncı ve kan üretiminde artış gibi diğer şeylerin hepsi katkıda bulunabilse de, genellikle progesteron adı verilen yüksek bir hormon seviyesi ile ilişkilidir .
Yorgunluk hamilelikle ilgiliyse, bol bol dinlenmek önemlidir . Protein ve demir açısından zengin yiyecekler yemek, onu dengelemeye yardımcı olabilir.

Bulantı (Sabah Hastalığı)

Sabah bulantısı , hamileliğin ünlü bir belirtisidir. Ancak her hamile kadın bunu alamaz.
Sabah bulantısının kesin nedeni bilinmemekle birlikte hamilelik hormonlarının bu belirtiye katkıda bulunması muhtemeldir. Hamilelik sırasında mide bulantısı günün herhangi bir saatinde ortaya çıkabilir, ancak en sık sabahları.
Ayrıca, bazı kadınlar hamile kaldıklarında belirli yiyecekleri çok isterler veya buna dayanamazlar. Bu aynı zamanda hormonal değişikliklerle de ilgilidir. Etkisi o kadar güçlü olabilir ki, eskiden en sevdiği yemek olan şeyin düşüncesi bile hamile bir kadının midesini bozabilir .
Bulantı , aşerme ve yiyecek isteksizliğinin tüm hamilelik boyunca sürmesi mümkündür . Neyse ki, birçok kadın için semptomlar, hamileliğinin yaklaşık 13. veya 14. haftasında azalır.
Bu arada, sizin ve gelişmekte olan bebeğinizin temel besin maddelerini alabilmeniz için sağlıklı bir diyet yediğinizden emin olun. Bu konuda tavsiye almak için doktorunuzla konuşabilirsiniz.

Kaçırılan Dönem

Gebeliğin en belirgin erken belirtisi – ve çoğu kadını gebelik testi yaptırmaya sevk eden – adet gecikmesidir . Ancak tüm kaçırılan veya geciken dönemler hamilelikten kaynaklanmaz.
Ayrıca, kadınlar hamilelik sırasında biraz kanama yaşayabilir . Hamileyseniz, kanama konusunda nelere dikkat etmeniz gerektiğini doktorunuza sorun. Örneğin, kanama ne zaman normaldir ve ne zaman bir acil durum belirtisidir?

Adet gecikmesinin hamilelik dışında da nedenleri vardır. çok fazla kilo almış veya vermiş olabilirsiniz . Hormonal problemler, yorgunluk veya stres diğer olasılıklardır. Bazı kadınlar doğum kontrol hapı almayı bıraktıklarında adet dönemlerini kaçırırlar . Ancak adet gecikmesi ve hamilelik ihtimali varsa hamilelik testi yaptırmak isteyebilirsiniz.
 

Hamileliğin Diğer Erken Belirtileri

Hamilelik, hormonal dengenizde değişiklikler getirir. Ve bu, aşağıdakileri içeren diğer semptomlara neden olabilir:
Sık idrara çıkma . Birçok kadın için bu, gebe kaldıktan sonraki altıncı veya sekizinci hafta civarında başlar. Buna idrar yolu enfeksiyonu , diyabet veya diüretik kullanımı neden olabilir, ancak hamileyseniz, bunun nedeni büyük olasılıkla hormonal düzeylerdir.
Kabızlık _ Hamilelik sırasında, progesteron hormonunun yüksek seviyeleri kabız olmanıza neden olabilir. Progesteron, yiyeceklerin bağırsaklarınızdan daha yavaş geçmesine neden olur. Sorunu hafifletmek için bol su için, egzersiz yapın ve bol miktarda lifli yiyecekler yiyin.
Ruh hali. Bunlar, özellikle ilk üç aylık dönemde yaygındır . Bunlar ayrıca hormonlardaki değişikliklerle de ilgilidir.
Baş ağrısı ve sırt ağrısı . Birçok hamile kadın sık sık hafif baş ağrıları bildirir ve diğerleri sırt ağrısı yaşar .
Baş dönmesi ve bayılma . Bunlar, kan damarlarını genişletmek, kan basıncını düşürmek ve kan şekerini düşürmekle ilgili olabilir.
Hamile bir kadın bu semptomların tümüne sahip olabilir veya belki sadece bir veya iki tanesine sahip olabilir. Bu belirtilerden herhangi biri rahatsız edici hale gelirse, bunları telafi etmek için bir plan yapabilmek için doktorunuzla onlar hakkında konuşun.



Etiketler: