Bebek Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Doğru Biberonu Seçmek İçin Eksiksiz Kılavuz

 

Bebeğiniz olduğunda ihtiyaç duyacağınız şeylerden biri nedir? Biberonlar. Ufaklığınızı yalnızca anne sütü ile beslemeyi planlıyor olsanız bile, biraz uzaklaşmak ve eşinizden beslenmeye yardım etmesini isteyeceğiniz bir zaman gelebilir. Bebek sicilinizi planlarken biberonlar bir zorunluluktur!

Ancak piyasada bu kadar çok biberon varken ve bebeklerin farklı tercihleri ​​varken, doğru biberonları seçtiğinizi nasıl anlarsınız?

Göz önünde bulundurmanız gereken birkaç şey var. Bu nedenle, çevrenizdeki mağazalardan veya internetten biberon araştırmadan önce, plan yapın ve satın almadan nelere bakmanız gerektiğini bilin.

Bu Kılavuz en az bir veya iki tane doğru biberonu seçmenize yardımcı olacaktır. Bebeğiniz dünyaya gelmeden önce iyi biberon seçmiş olacaksınız. Ardından, bebeğiniz geldiğinde en çok hangisini(leri) beğendiğiyseniz bu seçimleri alabilirsiniz.

 

Bebeğiniz İçin Biberon Nasıl Seçilir?

 

İşte bebeğiniz için biberon satın almadan önce göz önünde bulundurmanız gereken sekiz şey.

 

1. Şişe Malzemesi

Biberonlar farklı malzemelerden yapılır: plastik, silikon, cam ve paslanmaz çelik. Farklı seçeneklere bakarken, seçtiğiniz markanın ve şişelerin güvenli olduğundan ve potansiyel olarak zararlı maddeler ve zehirli kimyasallar içermediğinden emin olun. Örneğin, BPA (bisfenol A), ftalatlar, kurşun ve PVC içermez.

 

Plastik şişeler

 

Pek çok biberonun plastikten yapıldığını göreceksiniz. Plastik şişeler iyi seçeneklerdir. Hafif oldukları ve kırılmadıkları için ucuzdur ve ebeveynler için kullanışlıdır. Ancak, özellikle biberonları bebeğinizi beslemek için düzenli olarak kullanmayı planlıyorsanız, zamanla değiştirilmeleri gerekecektir. Ne zaman değiştirilmeleri gerekir? Sızıntı, çatlak, çizik, renk değişikliği, bulanık görünüm olup olmadığına bakın ve kötü koku olup olmadığını kontrol edin.

 

Cam şişeler

 

Cam şişeler ebeveynlerin içinin rahat olmasını sağlar çünkü cam doğal olarak zehirli kimyasallar içermez, doğal malzemelerden yapılmıştır ve bulaşık makinesinde yıkanabilir. Plastik şişelerden daha az çizik oluştururlar ve sterilize etmek için yıkarken veya kaynatırken yüksek sıcaklıklara dayanabilirler. Cam, doğrudan buzdolabından çıkarır çıkarmaz ısıtılmak gibi hızlı sıcaklık değişimlerini de kaldırabilir. Diğer bir artısı da camın anne sütüne veya içindeki mamaya kirletici maddeler bulaştırmamasıdır. Ve ebeveynler bu cam şişeleri sever - kırılmadıkça - nadiren değiştirilir ve yıllarca dayanır.

Cam biberonlar dayanıklı ve sağlam olmalarına rağmen ağır olur ve kırılabilir. Ayrıca temizlerken kayganlaşabilirler. Bunu düzeltmek için, daha iyi bir tutuş ve kırılmaya karşı koruma için koruyucu silikon kılıflar satın alabilirsiniz.

 

Silikon Biberon Şişeler

 

Bu şişeler, hafif olmaları, kırılmaz olmaları ve esnek olmaları ve daha "doğal" hissettirmeleri nedeniyle popüler hale geldi. Gıda sınıfı silikondan üretilirler ve BPA içermezler. Silikon şişeler, cam şişeler ve plastik şişeler arasında en çok tercih edienlerdir. Cam kadar steril, ağır veya kırılabilir değiller; ancak plastik kadar gözenekli ve lekelenmeye eğilimli değildirler. Cam biberonlardan daha uygun bir fiyat etiketi arıyorsanız, ancak yine de doğal olarak toksik olmaması gibi güvenlik özelliklerini istiyorsanız, silikon biberonlar sizin için harika bir seçenek!

Silikon biberon seçerken dikkat edilmesi gereken nokta geniş tabanlı olanı seçmektir. İsteyeceğiniz son şey, anne sütünüzün veya hazırladığınız mamanın devrilip dökülmesidir. İyi bir silikon biberon arıyorsanız , tabanı geniş olan  biberonunu tavsiye etmemizin birçok nedeninden biri de budur . Dengeli, devrilmeyen taban, dökülmelerin olmasını engeller.

 

Paslanmaz Çelik Biberon Şişeler

 

Bu biberonlar toksik değildir, hafiftir, dayanıklıdır, cam şişeler gibi kırılmazlar, gerçekten uzun süre dayanırlar ve bebeğinizin mamasına kimyasallar sızmaz. Ancak, daha pahalıdırlar. Cam biberonlardan bile daha pahalıdırlar. Ebeveynleri rahatsız eden bir diğer şey de paslanmaz çelik biberonun içinde ne kadar süt veya mama olduğunu dışarıdan görememenizdir. Bu, şişeyi ölçmeyi ve hazırlamayı daha da zorlaştırır. Bunlar, paslanmaz çelik biberon satın almadan önce dikkate alınması gereken şeylerden sadece birkaçı.

 

Tek Kullanımlık Plastik Astarlı Biberonlar

 

Bazı biberonlarda tek kullanımlık plastik astarlar kullanılır. Türkiye’de pek fazla tercih edilmese de Ebeveynler için daha hızlı ısınmalarını, temizlik için daha az zaman olmasını ve çökerek hava tüketimini azaltan havasız bir besleme oluşturmalarını sağlar. Bu astarlar süper kullanışlı olmakla birlikte, biberon ile besleme işini daha maliyetli hale gelirler ve yalnızca bir kez kullanılabildikleri için çevre dostu değildirler. Diğer olumsuz şeylerden bazıları: sıvı miktarını ölçerken okumak zor olabilir, astarlar delinmeye eğilimlidir ve büyük bir dağınıklık yaratabilir ve astarlar biterse dışarı çıkıp daha fazla satın almanız veya kullanmanız gerekir. Farklı bir şişe türü.

 

 

2. Şişe Şekli

 

Biberonlara baktığınızda, her birinin çeşitli şekillerde olduğunu fark edeceksiniz.

Standart – Uzun, dar ve düz biberonlar.

 

Geniş – Daha kısa ve geniş biberonlar. Bunlar ayrıca memeyi taklit edecek şekilde kısa ve geniş meme uçları ile tasarlanmıştır. Geniş biberonların temizlenmesi daha kolaydır ve bebeğinizin daha erken dönemlerde tutması daha kolay olabilir.

 

Açılı - Bu şişelerin boyunları bükülmüştür, bu nedenle süt şişenin altında toplanır. Bu, bebeğinizin hava yutmasını engelleyebilir. Bu şeklin dezavantajı, temizlenmesinin daha zor olabilmesidir.

Göğüs – Yenilikçi Anne Sütü biberonu , göğüs ve biberon arasında yumuşak geçişleri teşvik eden göğüs şeklinde tasarlanmıştır. Bu benzersiz tasarım, şişelerin ve içeriklerinin hızla soğumasını sağlayarak bakteri üremesini azaltır ve hızlı ve eşit bir şekilde ısınmasını sağlayarak besinlere zarar veren sıcaklıkları ve sıcak noktaları önler. Bu durum, bebeğin güvenli ve hızlı bir şekilde beslendiği anlamına gelir. Ayrıca diğer şişelerden iki kat daha hızlı ısınır, yer kazanmak için avantajlı olabilir (tabi birlikte verilen saklama kapaklarıyla) ve temizlenmesi ve montajı kolaydır.

 

3. Şişe Boyutu

 

Boyut olarak, biberonlar küçük (yaklaşık 115-145 gr) ve büyük (yaklaşık 225-255 gr) boyutlarda gelir. Küçük boyutlar, bebeklerin beslenme başına 55-115 gr arasında içtikleri ilk birkaç ay boyunca uygundur. Ancak bebekler büyüdükçe her beslenmede daha fazla yiyecektir ve daha büyük biberonlar almanızı gerektirir.

 

Bebeğimle birlikte büyüyecek mi?

 

Biberon Satın almadan önce kendinize bir biberonun bebeğinizle birlikte büyümesini isteyip istemediğinizi sorun! Cevabınız evet ise , biraz tasarruf etmek için küçük şişeleri atlayabilir ve doğrudan büyük şişelere geçebilirsiniz. Başlangıçta şişeleri tamamen doldurmak gereksizdir. Bununla birlikte, bazı büyük şişelerin daha hızlı akan bir emzik ucuyla geldiğini unutmayın. Bu nedenle, özellikle yeni doğan bebeğinizle daha büyük biberonları kullanmayı planlıyorsanız, satın almadan önce biberonlarınızla birlikte gelen emzik seviyesini kontrol edin.

Flexy silikon biberonların bebeğinizle gerçekten büyüyebilmesini seveceksiniz. Küçük, kompakt tasarımları 255 gr'a kadar tutar ve hızlı çıtçıtlı Esnek Şişe Saplarını , küçük çocuğunuzun ince motor becerilerini geliştirdiği zamanlar için kullanabilirsiniz.

 

4. Meme(Emzik) Malzemesi

 

Genel olarak, şişe emzikleri lateks, silikondan yapılır veya bazılarını doğal kauçuktan bulabilirsiniz.

Lateks

–  Lateks emzikler, silikon emziklere göre daha yumuşak, ucuz ve daha esnektir. Ancak, o kadar dayanıklı değillerdir ve daha hızlı yıpranırlar. Ayrıca nitrozamin adı verilen ve korkutucu olan kanserojenleri de sızdırabilirler. Dikkat edilmesi gereken başka bir şey de bazı bebeklerin latekse alerjisi olmasıdır.

Silikon

- Silikon emzikler, gıda sınıfı veya tıbbi sınıf silikondan yapılır. Lateks emziklere göre daha sıkıdırlar ancak daha dayanıklıdırlar, yani çok daha uzun süre dayanırlar. Ayrıca toksin içermezler!

Doğal Kauçuk

– Doğal kauçuk emzikler ayrıca toksik değildir, yumuşak ve esnektir.

Hangi emzikleri satın alırsanız alın, zamanla değiştirilmeleri gerekecektir.
Bu Durumda Neye dikkat etmelisiniz? Çatlak, yırtık, incelme, renk değişikliği olup olmadığına, yapışkan hale gelip gelmediğine ve süt akışının satın aldığınızda olduğundan daha hızlı akıp akmadığına bakın.

 

5. Göğüs Ucu Şekilleri

Meme ucunun çoğu şekli üç kategoriden birine girer:

Geleneksel

– Uzun ve ince meme uçları.

Geniş

– Göğüs şeklini andıracak şekilde yapılmış kısa ve geniş meme uçları. Emzirilen bebekler bu meme uçlarını daha kolay kabul edebilirler.

Ortodontik

– Bunlar, bebeğinizin damak ve diş etlerinin şekline uyacak şekilde tasarlanmıştır, sağlıklı ağız gelişimi ve sindirimi destekler. Meme uçlarının bir tarafı düz görünür ve bunun bir insan memesini emmeyi taklit ettiği belirtilmektedir.

 

Emzirmek ya da Emzirmemek?

Kendinize sormanız gereken bir soru, bebeğinizi emzirmeyi düşünüyor musunuz, düşünmüyor musunuz? Bu, bebeğinizin biberonlarının ve emziklerinin şeklini seçerken büyük bir etken olabilir. İdeal olarak, emzirmeyi planlıyorsanız, memeye benzeyen bir biberon ve emzik şekli seçmek istersiniz. Buna akışın çok hızlı olmaması da dahil, bu da bizi bir sonraki noktaya getiriyor.

 

6. Göğüs Ucu Seviyeleri

 

Biberon emzikleri üç farklı seviyede gelir: Seviye 1 (yavaş), Seviye 2 (orta) ve Seviye 3 (hızlı). Hatta bazı şişeler prematüre emzik sunar. Seviye, farklı akış hızlarına karşılık gelir, bu da bebeğinizin sütü biberondan ne kadar hızlı çıkarabileceği anlamına gelir. Tipik olarak, sağlıklı yeni doğan bebekler, Seviye 1 meme başı olan yavaş bir akışla başlar ve büyüdükçe bu seviye yukarı doğru ilerler çünkü bebekler artık daha hızlı bir süt akışla başa çıkabilirler.

Özellikle bebeğinizi emzirmeyi ve biberonla beslemeyi planlıyorsanız, bebeğiniz için doğru seviyede meme ucuna sahip olmanız çok önemlidir. Her ikisini de yapmayı planlıyorsanız, daha yavaş akışla gitmeniz önerilir. Daha yavaş bir akış, annenin emzirirken yapmaları gereken "işi" taklit eder. Sütü biberondan çıkarmanın çok kolay olmasını istemezsiniz çünkü bu bebeğinizin fazla yememesine veya kusmamasına neden olur. Ayrıca emzirme için emme güçlerini korumalarına yardımcı olur. Ve eğer sütü çıkarmak çok kolaysa, bebeğiniz nihayetinde biberonu tercih edebilir ve Biberondan yemek yemek onlar için daha az iş olacağından anne memesini reddedebilir.

Emzirme seansı sırasında bebeğinizin boğulma hissi vermesi veya tükürmesi, göğüs ucu seviyenizin çok büyük ve hızlı aktığının iyi bir göstergesidir. Bunu fark ederseniz, bir beden küçültün. Ve tabii ki, bebeğiniz emziğin küçülmeye hazır olduğunda veya meme uçları çatlamışsa veya eskime belirtileri gösteriyorsa meme uçlarını değiştirin.

 

7. Havalandırma

Bazı biberonların ve/veya emziklerin sahip olduğu harika bir özellik, bebeklerde kolik , gaz ve huysuzluğun azaltılmasına yardımcı olabilen özel havalandırmadır. Bazen havalandırmalı şişeler ek parçalar gerektirir, bu da yıkamak, sterilize etmek ve birleştirmek için ek şeyler anlamına gelir ve bazen havalandırmayı şişede veya emzikte bulabilirsiniz. Bu delikler, bebeklerin yuttuğu hava miktarını sınırlamaya yardımcı olarak gazı ve tükürmeyi azaltır.

İyi Marka biberonlarının, ekstra parça gerektirmeyen gelişmiş anti-kolik sistemlere sahip olması, beslenme sonrası karışıklık, gaz veya rahatsızlık olmamasını sağlar.

 

8. Şişe Kolaylıkları

 

Biberon satın alma kararınızda size yardımcı olabilecek bazı biberonların sunduğu birkaç kolaylık da vardır.

 

Temizlik Kolaylığı

Bebeğinizin anne sütünü veya mamasını yalnızca biberonla vermeyi planlıyorsanız, çok fazla biberon yıkayacaksınız. Bu, ebeveynliğin en az sevilen işlerinden biridir, bu yüzden şişenin kaç parçası olduğunu bir düşünün. Ayrıca, şişeleri temizlemek için bir şişe fırçasına ihtiyacınız olup olmadığını ve her bir parçayı temizlemenin ne kadar kolay olduğunu düşünün.

Depolamak

Elinizde birkaç biberon olması gerekecek, bu nedenle her zaman sadece birkaç biberon yıkamak zorunda değilsiniz. İyi miktarda şişeye ihtiyacınız olduğundan, yeterli miktarda saklama alanı kaplayabilirler. Saklarken şişelerin boyutunu ve şeklini düşünün. Bazı Marka Anne Sütü biberonları, saklama söz konusu olduğunda en uygun olanlardan biridir. Üst üste istiflenebilirler ve size diğer öğeler için çok daha fazla yer bırakırlar.

Pompalama Uyumluluğu

Sağma rutininizin bir parçası olduğundan, sütünüzü doğrudan bebeğinizin biberonlarına pompalamayı çekici bulabilirsiniz. Bazı biberonlar doğrudan pompanıza takılabilir ve bazılarında sütünüzü doğrudan biberona alabilmeniz için adaptörler bulunur. Özellikle düzenli olarak sütünüzü sağıyorsanız, buzdolabında saklamayı ve bebeğiniz yemeye hazır olduğunda üzerine bir emzik koymayı son derece kolaylaştırır.

Bebeğiniz için biberon almaya başlamadan önce bu sekiz noktayı göz önünde bulundurarak, bunun biberonları test etme deneme yanılma sürenizi sınırlayacağını ve sonuçta size zaman, para ve akıl sağlığı kazandıracağını biliyoruz. Sizin ve bebeğinizin hayallerindeki biberonu bulmanın Sevinciyle bir sonraki yazımızı okumanızı dileriz!



Etiketler: