Bebek Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Bir çocuğun ihtiyaç duyduğu uyku miktarı, bireye ve çocuğun yaşı da dahil olmak üzere belirli faktörlere bağlı olarak değişir. Aşağıda bazı genel yönergeler verilmiştir:

1-4 Haftalık : Günde 15 - 16 saat

Yenidoğanlar genellikle günde yaklaşık 15 ila 18 saat uyur , ancak yalnızca iki ila dört saatlik kısa sürelerde uyurlar. Prematüre bebekler daha uzun süre  uyurken , kolikli  bebekler daha az uyuyabilir.

Yenidoğanların henüz bir biyolojik saati veya sirkadiyen ritmi olmadığı için uyku düzenleri gün ışığı ve gece döngüleriyle ilgili değildir. Aslında, pek fazla bir kalıba sahip olma eğilimindedirler.

1-4 Aylık: Günde 14 - 15 saat

6 haftalıkken bebeğiniz biraz sakinleşmeye başlar ve daha düzenli uyku düzenlerinin ortaya çıktığını fark edebilirsiniz. En uzun uyku süreleri dört ila altı saat arasındadır ve şimdi akşamları daha düzenli olma eğilimindedir. Gündüz-gece karmaşası sona erer.

4-12 Aylık: Günde 14 - 15 saat

15 saate kadar ideal olsa da, 11 aya kadar olan bebeklerin çoğu sadece yaklaşık 12 saat uyur. Bebeğiniz artık çok daha sosyal ve uyku düzenleri daha yetişkin gibi olduğundan, sağlıklı uyku alışkanlıkları oluşturmak bu dönemde birincil hedeftir.

Bebekler tipik olarak üç şekerleme yapar ve yaklaşık 6 aylıkken ikiye düşer; bu saatte (veya daha önce) fiziksel olarak gece boyunca uyuyabilirler. Biyolojik ritimler olgunlaştıkça, düzenli uykular genellikle bu zaman çerçevesinin ikinci kısmında gerçekleşir. Öğle uykusu genellikle sabah 9'da başlar ve yaklaşık bir saat sürer. Öğleden sonra kestirmesi öğlen ile 14:00 arasında başlar ve bir veya iki saat sürer. Ve ikindi uykusu, öğleden sonra 3'ten akşam 5'e kadar herhangi bir yerde başlayabilir ve genellikle uzunluğu değişir.

1-3 Yaş: Günde 12 - 14 saat

Çocuğunuz ilk yılını 18-21 aylıklarına doğru ilerlerken, muhtemelen sabah ve akşam erken saatlerde kestirip atacak ve günde sadece bir kez kestirecektir. Yeni yürümeye başlayan çocuklar günde 14 saate kadar uykuya ihtiyaç duyarken, genellikle sadece 10 saat kadar uyurlar .

21 ila 36 aylık çocukların çoğu hala günde bir kez şekerlemeye ihtiyaç duyar ve bu da bir ila üç buçuk saat arasında değişebilir. Genellikle akşam 7 ile akşam 9 arasında yatarlar ve sabah 6 ile 8 arasında uyanırlar.

3-6 Yaş: Günde 10 - 12 saat

Bu yaştaki çocuklar tipik olarak akşam 7 ile akşam 9 arasında yatarlar ve tıpkı küçükken yaptıkları gibi sabah 6 ile sabah 8 arasında uyanırlar. 3 yaşında çoğu çocuk hala uyuyor, 5 yaşında ise çoğu uyuyor. Şekerlemeler de yavaş yavaş kısalır. Yeni uyku sorunları genellikle 3 yaşından sonra gelişmez.

7-12 Yaş: Günde 10 - 11 saat

Bu yaşlarda, sosyal, okul ve aile etkinlikleriyle, yatma saatleri giderek daha geç ve daha geç olur, 12 yaşındakilerin çoğu akşam 9'da yatar. , toplam uyku sürelerinin yanı sıra ortalama sadece 9 saat olmasına rağmen 9 ila 12 saat arasındadır.

12-18 Yaş: Günde 8 - 9 saat

Uyku ihtiyaçları, gençlerin sağlığı ve esenliği için gençken olduğu kadar hayati olmaya devam ediyor. Birçok gencin aslında önceki yıllara göre daha fazla uykuya ihtiyacı olabileceği ortaya çıktı. Bununla birlikte, birçok genç için sosyal baskılar, uygun miktarda ve kalitede uyku almalarına karşı çıkıyor.

 



Etiketler: