Bebek Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Bazı çocuklar , kendi kendilerini yatıştırma sürecinin bir parçası olarak emzik kullanmaktan hoşlanırlar. Pek çok küçük çocuk 2 ila 4 yaşları arasında emziklerine olan ilgisini kaybeder. Ancak, diğer çocukların emzik kullanmayı bırakmaları için ebeveynlerinin yardımına ihtiyacı vardır.

Bebeğinizin Emzik Kullanmayı Bırakmasına Nasıl Yardımcı Olabilirsiniz?

Bebeğinizi emzikten ayırma zamanı geldiğinde, süreci kolaylaştırmak için bu ipuçlarını deneyin.

Utanç yerine övgü kullanın. Başarı için ödülleri kullanın. Örneğin, çocuğunuzun emzik kullanmadığı her gün için bir ödül tablosuna bir yıldız koyabilirsiniz.

Minik eller meşgul olsun. Bazı çocuklar sıkıldıkları için emziklere başvururlar. Can sıkıntısına bağlı emzik kullanımını durdurmak için küçükleri el işleri, oyuncaklar veya etkinliklerle meşgul edin.

Diğer yatıştırıcı yöntemleri kullanın. Her zaman emzik kullanmak yerine çocuğunuzu sallayarak uyutmayı deneyin.

Yavaş yavaş ilerleyin emzik kullanımını tamamen çıkarmadan önce yatma zamanı gibi belirli zamanlarla sınırlamayı deneyin.

Yaratıcı bir hikaye anlatın. Çocukların harika hayal güçleri vardır. Emziğin nereye gittiği hakkında bir hikaye anlatmayı deneyin. Belki daha çok ihtiyacı olan diğer çocuklara yardım edecek ya da emziklerin geldiği sihirli bir masal diyarına gidecek.
Bir veda partisi ya da veda töreni düzenleyin. Bu, çocuğunuzun geçişi işaretlemesine yardımcı olabilecek başka bir yaratıcı fikirdir.

Bir yedek seçin. Çocuğunuzun emzik yerine rahatlık nesnesi olacak özel bir oyuncak seçmesine izin verin.

Yerinizi koruyun. Çocuğunuz emziği olmadan huysuzlanıyor veya sızlanıyorsa, sınırlarınızı koruyun ve güçlü durun. Birkaç gün sonra alışacaklar. Kaldırdıktan sonra geri vermeyin.


bakıcılara söyle. Bebek bakıcılarını, dadıları, büyükanne, büyükbabaları ve çocuğunuzun bakımına yardımcı olan herkesi emziğin gitme zamanının geldiği konusunda uyarın. Onlara kullandığınız teknikleri anlatın ki onlar da kullanabilsinler.

Zamanlamayı düşünün. Zaten zor bir zaman olduğunda sütten kesme işleminize başlamayın.

Emzik Kullanmayı Bırakmak Neden Önemlidir ?

Emzikleri çok uzun süre kullanmak çocuğunuzun diş gelişimini ve ağız şeklini etkileyebilir . Üst dişlerin dışarı çıkmasına ve alt dişlerin içe doğru gitmesine neden olabilir. Çocuğunuz emzikleri çok uzun süre kullanırsa, daha sonra diş tellerine veya diğer ortodontik tedavilere ihtiyacı olabilir.

6 aylıktan sonra emzik kullanmak çocuğunuzun kulak enfeksiyonuna yakalanma riskini artırabilir .

Son olarak, çocuğunuz emziğe çok bağımlı hale gelebilir. Gecenin bir yarısı ağızlarından düşerse herkesin uykusunu bölerek ağlayabilirler. Yaşlandıkça, emzikleri olmadan yatmadan önce daha fazla sorun yaşayabilirler.

Emziklerin Faydaları
Uzun süreli emzik kullanımı sorunlara neden olabilirken, emzik kullanmanın bazı faydaları vardır.

Çocuğunuzun kulaklarının uçuşlar sırasındaki basınç değişikliklerine uyum sağlamasına yardımcı olabilirler.
Birçok emzik bulaşık makinesinde yıkanabilir, bu nedenle bebeğinizin genç bağışıklık sistemini mikroplardan korumak için kolayca sterilize edebilirsiniz .
Telaşlı bir bebeği yatıştırmaya ve küçük bebeklerin uykuya dalmasına yardımcı olabilirler.
Diğer Emzik İpuçları
Özellikle emziriyorsanız, emzik vermeden önce 3 ila 4 hafta beklemek iyi bir fikirdir. Bu, iyi beslenme alışkanlıkları oluşturmaya yardımcı olabilir. Emzirmeye başladıktan sonra emzikleri yalnızca bebeğinizin aç olmadığından emin olduğunuzda kullanın.

Çocuğunuz emziklere ilgi göstermiyorsa, emzikleri emdirmeye çalışmayın. Sadece sallanma veya pozisyon değiştirme gibi huzursuzluğu gidermek için diğer yöntemleri denedikten sonra bunu onlara sunmayı deneyin. Emziğin üzerine tatlı şeyler koyarak bebeğinizi emzikten daha fazla zevk alması için ikna etmeyin.

Özellikle çocuğunuz 6 aylıktan küçükse emzikleri sık sık temizleyin. Bunları kaynar suda veya bulaşık makinesinde temizleyin. Onları kendi ağzınızla temizlemeyin.

Bebeğinizin yaşına ve boyutuna uygun emzik kullanın. Emziğin ön kısmının, çocuğunuzun tamamını ağzına alamayacağı kadar büyük olduğundan emin olun. 

ebeğinizin boynuna takılacak kadar uzun ipleri veya kurdeleleri olan emzikleri asla kullanmayın. Emzik ipini asla bebeğin beşiğine veya boynuna takmayın. Bunun yerine, nispeten kısa askılı emzik klipsleri kullanın.

Boğulma tehlikesini daha da önlemek için , tek parça ve ayrılamayan bir emzik seçin.



Etiketler: