Atıştırmalık Gıdalarla Tanışın
7. Ay , 3. Hafta
özellik
Bebeğiniz yumuşak püreli yiyecekler yeme konusunda uzmanlaştıktan sonra, 8 ay civarında parmak yiyeceklere geçmeye hazır olabilir. Yiyecekleri alıp salma ya da ezme becerisine sahipler ve yaklaşık 9 ay civarında kıskaç tutuşunda ustalaştıkça daha verimli ve bağımsız hale gelecekler. Bu noktada, küçük yiyecek parçalarını almak için başparmaklarını ve işaret parmaklarını kullanabilecekler.
Bebeğiniz tabağınızdaki her şeyi kapabilir, ancak sağlıklı ve güvenli beslenme için bu yönergeleri izleyin.
- Yumuşak peynir parçaları gibi menü öğeleriyle başlayın; küçük makarna veya ekmek parçaları; ince doğranmış yumuşak sebzeler; ve muz, avokado ve olgun şeftali veya nektarin gibi meyveler. Bebeğinizin henüz dişleri olmayabileceğinden, bu yiyecekler minimum çiğneme gerektirir. Bu aşamada boğulma riskini artıran sosisli sandviç, çiğ sebze, kuruyemiş, et, sert şeker veya fındık ezmesi gibi yapışkan dokulara sahip olmalarına İZİN VERMEYİN.
- Alerjilerle ilgili herhangi bir endişe olması durumunda yeni yiyecekleri birer birer tanıtın.
- Tüm yiyecekleri yumuşak, lokma büyüklüğünde, 1/2 inç veya daha küçük parçalar halinde doğrayın.
- Boğulma tehlikelerine dikkat edin: Havuç, üzüm ve sosisli sandviç gibi yuvarlak, sert yiyeceklerden kaçının ve çiğ sebzeler ve yer fıstığı gibi yiyecekleri atlayın. Kuru üzüm ve patlamış mısır bebekler için tehlikelidir.
- Formül veya emzirme programınıza devam edin, ancak bebeğiniz daha fazla katı gıda yerken, doğal olarak daha az süt almaya başlayacaktır. Bebeğinizin bu aşamada besin değeri için daha fazla katı yemeye ve daha az süt içmeye başlaması gerekir.
Bebeğinizin Bu Hafta Gelişimi
Bebeğiniz güçleniyor ve hatta karnının üzerinde ters yönde kayıyor, arkada kayıyor veya gerçekten emekliyor olabilir. Evinizi henüz çocuk koruma altına almadıysanız, daha fazla beklemeyin!
Bu artan motor gelişim belirtilerini fark edebilirsiniz:
- Bebeğiniz muhtemelen ellerini destek için kullanmadan birkaç dakika kendi başına oturabilir ve kendi başına oturma pozisyonuna geçebilir.
- Onlara destek sunarken, yukarı ve aşağı zıplayabilmeleri ve hatta muhtemelen ayağa kalkabilmeleri gerekir.
- Küçük elleri giderek daha çevik - bir oyuncağı birinden diğerine geçirmede daha iyi oluyorlar.
Şunları merak edebilirsiniz:
- Onların vizyonu. Bebeğiniz artık neredeyse bir yetişkin kadar uzağı görebilir ve gözleriyle hareket eden nesneleri takip edebilir .
- Yabancı kaygısı. Hayal etmiyorsunuz: Yeni insanlardan ve durumlardan korkabilirler. Bu yüzden onlara ısınmaları için zaman tanıyın ve üzgünlerse onları rahatlatın.
- Ne anlayabilirler. Bebeğiniz sizin sandığınızdan daha fazlasını anlayabilir, bu nedenle yaptığınız her şey hakkında onunla konuşmaya devam etmeniz ve tanıdık nesneler için kullandığınız kelimeler konusunda tutarlı olmaya çalışmanız önemlidir.
7. Ay 3. Hafta İpuçları
ipuçları
- Ailede gıda alerjileri varsa, yer fıstığı ve yumurta gibi yüksek derecede alerjen gıdaları tanıtma konusunda çocuk doktorunuzla konuşun.
- Kızarmış yiyecekler bebekler için iyi bir seçim değildir. Bunları hiç sunuyorsanız, nadiren yapın.
- Taze sıkılmış olmadıkça bebeğinize meyve suyu vermekten kaçının.
- Şimdiye kadar bebeğinizin diyeti tahılları, meyveleri, sebzeleri ve etleri içermeli ve günde iki ila üç öğün yemek yemelidir.
- Pirinç, arpa veya yulaf gevreğine ek olarak, tost, kraker ve kuru mısır gevreği gibi bebeğinizin yakalayabileceği tahıl ürünleri verebilirsiniz. Renkli, şekerli tahıllardan kaçının.
- Besleme zamanı için bebeği mama sandalyesine oturtun. Etrafta dolaşırken parmak yiyecekleri yerlerse boğulma olasılıkları daha yüksektir.
- Emzirme veya biberola besleme ile işiniz bitmedi . Bebeğiniz geçişe başlıyor, ancak anne sütü ve formül mama hala çok önemli.
- Sebzeleri püre haline getirmek veya ezmek, bebeğinizin sıvı bir diyetten katı yiyeceklere ilk geçişinde yemesini kolaylaştırabilir.