Ağlayan Bebek Nasıl Yatıştırılır?
Bebeğiniz ağladığında, size bir şeylerin yanlış olduğunu bildirirler ve yardımınıza ihtiyaçları vardır. Genellikle çözebilirsin. Islak bezleri varsa, değiştirin. Açlarsa , onları besleyin .
Ancak bazı bebekler ağlamayı hiç bırakmıyor gibi görünüyor. Sizin durumunuz buysa, arkadaşlarınız ve aileniz " kolik " kelimesinden bahsedebilir. Kolik , bebeğinizin sinir sisteminin olgunlaşmadığı veya bebeğinizin emzirirken yediğiniz bir yiyeceğe duyarlı olduğu anlamına gelebilir. Ancak koliğin katı tanımı sebepsiz yere ağlamaktır.
Bebeğinizin kolik olduğunu nasıl anlarsınız? Genellikle 3 haftalıkken başlar. Kolikli bebekler:
- Günde 3 saat, haftada 3 gün, genellikle akşamın erken saatlerinde veya sabahın erken saatlerinde ağlayın.
- sakinleşmek zor
- Bacaklarını yukarı çekip gaz çıkarabilir ve acı çekiyormuş gibi görünebilir
Çoğu bebek 3 aylıkken kolikten çıkar. O zamana kadar, bu yaygaracılarla çok ihtiyaç duyduğunuz rahatlamayı elde edebilirsiniz.
Rahatlatıcı Sesler
Yüksek sesler bebeğinizi ağlatabileceği gibi, yatıştırıcı sesler de onu sakinleştirebilir. Anne karnındayken kalp atışını duymaya alışmışlardı. Beyaz gürültü makinesi, kaydedilmiş bir kalp atışı, duş veya bulaşık makinesi veya çamaşır makinesi gibi ev aletleri gibi farklı arka plan seslerini deneyin. Ses gerçekten işe yarıyorsa, bebeğiniz üzüldüğünde çalabilmeniz için kaydedin.
Bebekler ayrıca tanıdık seslere tepki verirler. Bebeğinizi tutarken veya göğsünüzde yatarken bebeğinize nazik bir ninni söyleyin veya sessizce mırıldanın.
yumuşak hareket
Bebeğinizi kucağınıza alıp etrafta dolaştıktan sonra hiç ağlamayı bıraktı mı? Eğer öyleyse, hareketin yaygara koparıcı olabileceğini bilirsiniz.
Birçok ağlayan bebek, sallanan sandalyede, hamakta veya bebek salıncakta sallanmak gibi yumuşak, ritmik hareketlerde rahatlık bulur. Bir bebek arabasında yürüyüşe veya araba gezintisine çıkın - arkaya bakan araba koltuğuna güvenli bir şekilde bağlandıklarından emin olun.
Bebeğinizi en iyi neyin rahatlattığını görmek için farklı hareket türlerini deneyin. Düşebilecekleri için, bunları bulaşık makinesi veya kurutucu gibi titreşen bir cihazın üzerine koymayın.
Rahatlatıcı İletişim
Bebeğiniz anne karnında olduğunu hissettiğinde rahatlayabilir. Onları bir battaniyeye sarın ya da kalp atışı gibi bir desenle sırtlarına hafifçe vurun. Onlarla yan tarafınıza yatın ya da dolaşırken bir bebek askısında vücudunuza yakın tutun. Sıcak bir banyo da yardımcı olabilir.
5 S (TELAŞLI TEKNİKLER)
Pediatri uzmanı Harvey Karp, MD, gözyaşı döken bebeğinizi rahatlatmak için 5 S'yi (telaşlı tekniklerin bir karışımı)- kullanmanızı tavsiye ediyor. Bu yöntem, güvenli, rahim benzeri bir his yaratmaya yardımcı olabilir.
Denemek:
- kundaklama
- Yan/mide yatıştırıcı - bebeği yan veya mide üzerine yatırın. Bebeğiniz kolik olduğunda bunu kullanın, ancak onları gözetimsiz bırakmayın. Ve asla yan ya da karın üstü yatırmayın - her zaman sırt üstü yatırın.
- "Şşş" sesleri
- sallanan
- Emme (besleyin veya emzik verin)
Hangi tekniği denerseniz deneyin, sakin olursanız bebeğinizin ağlamayı bırakmasının daha olası olduğunu unutmayın. Limitinize ulaştıysanız, onları beşiğine koyup siz sakinleşirken bir an için ağlamalarına izin verebilirsiniz. Suçsuz bir egzersiz molası, duş molası veya nefes alırken partnerinizden veya büyükanne ve büyükbabanızdan yardım isteyin.
Hiçbir şey işe yaramazsa, çocuk doktorunuza görünün. Reflü veya GÖRH, mide ekşimesi veya süt proteini alerjisi veya intoleransı gibi ağlamanın tıbbi bir nedeni olabilir .