Bebek GüvenliÄŸi Nasıl SaÄŸlanır?

Hamile kalmak tamamen zamanlama ile ilgilidir. Yumurta ve spermin buluÅŸması için koÅŸulların doÄŸru olduÄŸundan emin olmak istersiniz. Adet döngünüz, vücudunuzun süreci baÅŸlatmaya ne zaman hazır olduÄŸu hakkında size ipuçları verebilir. Ä°lk adım, en verimli olduÄŸunuz günleri öÄŸrenmektir. ÇoÄŸu kadının 28 günlük bir adet döngüsü vardır. Bu, hamile kalabileceÄŸiniz her ay yaklaşık 6 gününüz olduÄŸu anlamına gelir. Bu, yumurtalıklarınızdan birinin yumurtlama adı verilen bir yumurta bıraktığı günü ve 5 gün öncesini içerir. Bu günlerde seks yapmak anahtardır. Yumurtlama olmadan hamile kalamazsınız ve aylık adetlerinizi takip etmek vücudunuzun doÄŸurganlığına aÅŸina olmanın bir yoludur.

Bunu anlamak için adet döngünüzün grafiÄŸini çıkarmanız ve ne kadar sürdüÄŸünü kaydetmeniz gerekir. 1. Gün adetinizin ilk günüdür. Döngünün uzunluÄŸu aydan aya biraz deÄŸiÅŸebileceÄŸinden, birkaç ay boyunca takip etmek en iyisidir. Ortalamanız olduÄŸunda, en kısa döngünüzün uzunluÄŸundan 18 gün çıkarın. Bu, doÄŸurgan olmanızın muhtemel olduÄŸu ilk gün. Ardından, en uzun döngünüzün uzunluÄŸundan 11 gün çıkarın. Bu, doÄŸurgan olmanızın muhtemel olduÄŸu son gün. Bu iki tarih arasında seks yapmak, hamile kalmanız için size en iyi ÅŸansı verecektir.

Bazal Vücut Sıcaklığınızı Kontrol Edin

Vücudunuzun yumurtlamaya hazır olduÄŸuna dair iÅŸaretlere dikkat etmek de iyi bir fikirdir. Bazal vücut sıcaklığınızı kontrol etmek bunu yapmanın bir yoludur. BVS, sabahları ilk iÅŸiniz vücut sıcaklığınızdır. Yumurtlamadan hemen sonra, biraz yükselir - bazen bir dereceden daha az - ve adetiniz baÅŸlayana kadar daha yüksek kalır. Her gün ateÅŸinizi kaydederseniz, yumurtalıklarınızdan birinin yumurta bıraktığı anlamına gelen ince deÄŸiÅŸiklikleri görebilirsiniz.

BVS’ nizi almak için yapmanız gerekenler:

Bazal vücut termometresi kullanın.  Standart olandan daha hassastır ve sıcaklık deÄŸiÅŸimlerini bir dereceye kadar gösterecektir. Onları birçok eczaneden alabilirsiniz.

Her sabah aynı saatte ateÅŸinizi ölçün. Her zaman yataktan çıkmadan önce yapın. (Daha kolay olması için termometreyi komodinin üzerinde tutun.) Banyoya gitmek için kalkmak bile vücut ısınızı etkileyebilir. Sigara içmek, içki içmek veya kötü bir gece uykusu çekmek de öyle. Unutmayın, BBT'niz size tam olarak ne zaman yumurtladığınızı söylemez ve bir model görmeye baÅŸlamanız birkaç ay sürebilir. Yumurtalığınızın yumurta bırakmasından 2 veya 3 gün önce ve ardından 12 ila 24 saat sonra hamile kalma olasılığınız yüksektir. AteÅŸiniz 3 gün boyunca yükseldiÄŸinde, hamile kalma ÅŸansınız düÅŸer.

Servikal Mukusunuzu Kontrol Edin

Adet döngüsünü kontrol eden aynı hormonlar, rahim aÄŸzınızın ürettiÄŸi mukusu da etkiler. Yumurtlamadan hemen önce ve sırasında, hamileliÄŸinizi kolaylaÅŸtırmak için miktarı, rengi ve dokusu deÄŸiÅŸir. Yumurtalıklarınız bir yumurta bırakmaya hazırlanırken, serviksiniz daha fazla mukus üretir. Yumurtlamadan birkaç gün önce yapışkan ve bulutlu veya beyazımsı olabilir. Sonra, yumurtlamadan hemen önce, mukus yumurta akı gibi kayganlaşır. Parmaklarınızı birbirinden ayırırsanız, parmaklarınız arasında uzayabilir. Bu aÅŸama genellikle 3 veya 4 gün sürer, bu da hamile kalma olasılığının en yüksek olduÄŸu zamandır.

Servikal mukusunuzu kontrol etmek için:

  • Günde birkaç kez vajinanızın açıklığını mukus için kontrol etmek için parmaklarınızı veya bir mendili kullanın. BaÅŸlamadan önce ellerinizin temiz olduÄŸundan emin olun. Bulutlu ve yapışkan mı yoksa açık ve kaygan mı olduÄŸunu yazın.
  • Adet döngünüzde nerede olduÄŸunuzun net bir resmini elde etmek için servikal mukus deÄŸiÅŸikliklerinizi ve bazal vücut sıcaklığınızı çizin. Emzirme gibi diÄŸer ÅŸeylerin mukusunuzu deÄŸiÅŸtirebileceÄŸini unutmayın. DuÅŸ jelleri veya hijyen ürünlerini kullanmak da onu etkileyebilir. Jinekologlar genellikle bu ürünleri önermezler


Etiketler: