Kırışıklıklar, kızarıklık, kuruluk ve tüylenme. Yenidoğan cildi kusursuz olmaktan uzaktır ancak bu genellikle bir şeylerin yanlış olduğu anlamına gelmez. Bebeğin cildi rahim dışındaki hayata uyum sağlıyor. Çoğu cilt kusuru zamanla kaybolur. Örneğin, prematüre bebeklerin bazen yüzlerinde ve sırtlarında yumuşak tüyler olur. Geç bebekler genellikle kuru, soyulan bir cilde sahiptir. Her ikisi de birkaç hafta içinde kaybolmalıdır.

Bebek Cildi Hassastır

Bebeğinizin ilk ayında muhtemelen losyonlara veya kremlere ihtiyacınız yoktur. Cilt bakım ürünlerini kullanmaya başladığınızda, sadece bebek ürünleri kullandığınızdan emin olun. Bebek cildi hassastır. Yetişkinler için formüle edilen ürünler, bebek cildi için çok sert olan boyalar, kokular ve temizleyiciler içerebilir. Genel olarak, bebek pudrası kullanmaktan kaçının - talk, akciğer sorunlarına neden olabilirken mısır nişastası, bir maya bebek bezi döküntüsünü şiddetlendirebilir.

Leylek Isırıkları ve Diğer Doğum Lekeleri

Olgunlaşmamış kan damarları "leylek ısırıkları" veya "melek öpücükleri" adı verilen küçük kırmızı lekelere neden olabilir. Yüzünde veya boynun arkasında olabilirler. Ağlamak onları daha parlak hale getirebilir, ancak genellikle bir yıl içinde kaybolurlar. Doğum, yeni doğan bebeğinizde birkaç hafta içinde iyileşmesi gereken başka küçük çiziklere veya kan lekelerine neden olabilir. Diğer doğum lekesi türleri daha uzun süre kalabilir veya asla kaybolmayabilir. Endişeniz varsa, çocuk doktorunuzla konuşun.

Banyo Atlamak Tamam mı?

Bebeklerin günlük banyoya ihtiyacı yoktur. İlk birkaç hafta boyunca, kirli bez değişimleri sırasında bebeği temiz tutmak ve sünger banyoları yapmak işe yarayacaktır. Bebek yaklaşık bir aylık olana kadar tam banyo gerekmez. 1 yaşından küçüklerse 2-3 günde bir banyo yaptırılabilir. Çok sık banyo yapmak cildi kurutabilir. Banyolar arasında nemli, ılık bir bezle silerek bebeğin yüzünü ve ellerini temiz tutun. Boyun ve kol çukurlarındaki kırışıklıkları da unutmayın.

Göbek Kordonu Güdük Bakımı

Bebeğin kordonu düşene kadar ıslatmaktan kaçının. Kirlenirse, bir bebek mendili veya ovma alkolü ile temizleyin. Tam banyolar yerine sünger banyolarını deneyin. Bir leğen içinde ılık su ve temiz bir bez toplayın, böylece bir eliniz her zaman bebeğin üzerinde olsun. Bebeğin uzanması için temiz, sabit bir yüzeye yumuşak bir havlu koyun. Onları bir havluya sararak sıcak tutun, sadece bebeğinizin yıkadığınız kısmını ortaya çıkarın. Kordon düştüğünde, hafif kan sızıntısı olabilir. Bunun için endişelenmeyin - bölgeyi sabun ve suyla temiz tutun. Güdük bölgesi çevresinde ciltte irin veya kızarıklık görürseniz veya kötü bir koku fark ederseniz doktorunuzla konuşun.

Banyo Zamanında Cilt Sorunlarından Kaçınmak

Bebek tam banyoya hazır olduğunda -- unutmayın, ciltleri yumuşak ve hassastır. Havzayı 3-4 inç su ile doldurmanız yeterlidir. Çok sıcak olmadığından emin olmak için bileğinizin iç kısmındaki suyu test edin. Sadece üç ila beş dakika ılık suda banyo yaparak bebeğin cildini nemli tutun. Losyon kullanıyorsanız, bebek hala ıslakken uygulayın, ardından ovmak yerine hafifçe kurulayın. Güvende olmak için sıcak suyunuzu 120 derecenin altında tutmalısınız.

Bebeğin Saçı

Banyoya hazır olduklarında ve saçları varsa, haftada bir veya iki kez şampuana ihtiyaçları olacaktır. Yumuşak noktalarını nazikçe yıkamak sorun değil. Bebek temizleyici veya bebek şampuanı kullanın. Gözlerine bulaşmasını önlemek için, durularken yüzlerini korumak için elinizi alnına koyun. Veya sırtlarını biraz eğin, böylece su arkalarından aşağı akar.

Bebek bezi isiliği

Islak ve kirli bezler bebek cildini tahriş ederek pişiğe neden olabilir. Kırmızı ve engebeli, genellikle bir hafta içinde temizlenir. Kızarıklığın önlenmesine yardımcı olmak için bebeğin altını sık sık kontrol edin ve değiştirin. Dağınık bir bebek bezini değiştirirken, bebeği nazikçe silerek temizleyin ve kurulayın. Enfeksiyonları önlemek için kızları önden arkaya silin. Bebekte pişik olursa, bebek bezi kremi yardımcı olabilir.

Doktor Ne Zaman Aranır?

Bebeklerde kızarıklık olur. Ancak kaşıntı olduğunda, kabarcıklar oluştuğunda, cilt sızdığında veya kabuklandığında, her yerinde kırmızı veya morumsu noktalar göründüğünde veya bebeğin ateşi olduğunda kızarıklık için doktora başvurun. Egzama, bebeklerde kaşıntılı döküntülerin en yaygın nedenidir. Ancak bebekler bulaşıcı cilt hastalıklarına da yakalanabilir. Bunlar şunları içerebilir: su çiçeği; kızamık; el, ayak ve ağız virüsü; herpes simpleks (burada görüldüğü gibi); uyuz; ve impetigo.


Bebek Cilt Bakımı

İçin Çamaşır İpuçlarıDeri döküntülerinden kaçınmak bebeğinizin gülümsemesini ve mutlu olmasını sağlar: Yatak ve battaniyelerden havlulara ve hatta kendi kıyafetlerinize kadar bebeğinizin cildine temas eden her şeyi yumuşak bir deterjanla yıkayın. Bebeğin tahriş olmuş veya kaşıntılı cilt geliştirme olasılığını azaltacaksınız.